Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: pravé punčové rezy ako z cukrárne' |
Od: akludad |
Vloženo: 16.11.2007 21:06:48 |
Protože vidím, že zatím nikdo nic neporadil, jdu se svou troškou do mlýna - není úplně jako z cukrárny, ale u nás doma tvrdí, že je ještě lepší. Na plechu upeču nadstavovaný pištot - ze 4 bílků ušlehám sníh, pak šlehám 4 žloutky se zarovnaným hrnkem (snídaňovým) cukru -krupice a 5 lžícemi vody. Přidávám střídavě sníh a mouku (směs hladké a polohrubé asi tak po konec uchycení ouška) Rozřežu příčně na 6 dílů - oba krajní jsou určeny k barvení a dochucení, ostatní potřu tenkou směsí pikantní marmelády s máslem (aby neprosakovaly ochucené díly). v obdélníkové dóze připravím směs světlého sirupu, rumu a žlutého barviva, do které namočím jeden krajní díl, překrojený po délce na dvě části. Po nasáknutí odložím bokem - pokud možno na šikmou plochu, aby přebytek tekutiny odtekl, dózu doplním červeným sirupem s rumem a stejným způsobem zpracuji druhý krajový díl. Opatrně přenesu na dva natřené části vždy jeden žlutý a jeden červený díl, přikryji dalším volným dílem, zatížím a přenesu do chladna.Polévám až třetí den (až je to trochu vysušuené), polevu dělám z fondánu z Makra, který naředím červeným sirupem. Nahoru ještě nastříkám čokoládové čárky.Omlöuvám se, pokud jsem to napsala zbytečně moc po lopatě, ale mně samotné takové "plné" recepty vyhovují. |
|
|
|
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|