Cukrář.cz

Reklama



Téma "Jadran dort"


Jadran dort
Od: Vendula

4.3.2005 7:06:34.
id: 266.


Prosím, poraďte mi. Kdysi si u nás doma dělal dort Jadran a strašně nám chutnal, ale někde jsme ztratili recept. Neznáte ho někdo? Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Diana

Vloženo: 25.3.2005 22:14:56.
ID: 289.


Tu je recept:
CESTO:
3 vajcia
60 g praskoveho cukru
60 g hladkej muky
2 lyzicky kakaa
20 g oleja

KREM:
2 dl mlieka
100 g praskoveho cukru
20 g Solamylu
1 zltok
50 g oprazenych lieskovych orieskov
150g Hery
3 ks platkovej zelatiny
1 slahacka

POSTUP:
Zltok, cukor a olej vymiesat.Bielka vyslahat, do nich pridat cukor.Pomaly pridat muku a kakao. Zmiesat vsetko dokopy, velmi opatrne a pomaly.Vymastit formu, vysypat struhankou, naplnit a dat upiect- teplota 180st. C.Po upeceni nechat cesto vychladnut.

Krem- Cukor, solamyl a zltok rozmiesat v mlieku a za staleho miesania priviest k varu (v dvojitom hrnci- nad parou).Do vychladnuteho kremu pomaly vmiesat maslo, pridat oprazene, posekane lieskovce a natriet na tortu.Dame do chladnicky.
Na plnku sa este navrstvi slahacka, vyborny tip je pridat do nej zelatinu:
slahacku vyslahat, 2 ks platkov zelatiny nechat napucat v troske vody, vyzdimat a potom vlozit do trosky mlieka. Chvilku povarit, ale pozor, nesmie vriet.zelatinu potom rychlo miesat, aby sa ochladila a opatrne ju zapracovat do vyslahanej slahacky.
Natriet na tortu a vrch sa ozdobi struhanu cokoladou.

Chuti vyborne:-)

odpovědět

Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Hanka

Vloženo: 11.4.2007 13:31:42.
ID: 1915.


Jako dort Jadran se prodával i další dort, ale nemohu si vzpomenout na název. Místo oříškového středu (piškot - oříškový náplň - šlehačka) byla taková lehká kakaová. Prodávali ho na rohu Jugoslávské v Praze. Je to už ale víc než dvacet let, tak to už asi vůbec tuhle pochoutku nedělají. No, kdyby si někdo vpomněl na název, byla bych moc ráda.

odpovědět

    Nadpis: Re: Jadran dort
Od:

Vloženo: 14.5.2017 9:44:35.
ID: 13681.


Harlekýn?

odpovědět

Nadpis: Re: Jadran dort
Od:

Vloženo: 2.2.2008 16:04:48.
ID: 3966.




odpovědět

Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Lilina

Vloženo: 5.2.2008 19:11:25.
ID: 3988.


pečený piškotový korpus rozkrojím na dvě poloviny.V trošce mléka si svařím mleté vlašáky a nechám vychladnout.Do studené směsi zašlehám metličkou máslový krém.Rozetřu na pulku korpusu,druhou si schovám nebo udělám dva dorty.Navrch dám šlehačku asi 1,5cm.Jako ozdoba stačí postrouhat čokoládou.NECHTE SI CHUTNAT

odpovědět

Nadpis: Re: Jadran dort
Od: Lilina

Vloženo: 5.2.2008 19:26:32.
ID: 3989.


pro Hanku,asi myslíte PAŘÍŽSKÝ DORT.V některých cukrárnách se stále vyrábí.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Jadran dort - pro Lilinu
Od: Hanka

Vloženo: 11.1.2011 12:43:25.
ID: 7894.


Pařížský dort to není, ten znám, je na tmavém korpus, tenhle byl na světlém a krém resp. hmota na něm měla barvu uvařeného kakaa, jemnou ne šlehačkovou, ale šlehačkou byl zdobený. Asi ho už nikde nenajdu - škoda.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 28. května 2017
svátek slaví Vilém, zítra Maxmilián

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.