Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Jadran dort'

Od: Diana

Vloženo: 25.03.2005 22:14:56

Tu je recept:
CESTO:
3 vajcia
60 g praskoveho cukru
60 g hladkej muky
2 lyzicky kakaa
20 g oleja

KREM:
2 dl mlieka
100 g praskoveho cukru
20 g Solamylu
1 zltok
50 g oprazenych lieskovych orieskov
150g Hery
3 ks platkovej zelatiny
1 slahacka

POSTUP:
Zltok, cukor a olej vymiesat.Bielka vyslahat, do nich pridat cukor.Pomaly pridat muku a kakao. Zmiesat vsetko dokopy, velmi opatrne a pomaly.Vymastit formu, vysypat struhankou, naplnit a dat upiect- teplota 180st. C.Po upeceni nechat cesto vychladnut.

Krem- Cukor, solamyl a zltok rozmiesat v mlieku a za staleho miesania priviest k varu (v dvojitom hrnci- nad parou).Do vychladnuteho kremu pomaly vmiesat maslo, pridat oprazene, posekane lieskovce a natriet na tortu.Dame do chladnicky.
Na plnku sa este navrstvi slahacka, vyborny tip je pridat do nej zelatinu:
slahacku vyslahat, 2 ks platkov zelatiny nechat napucat v troske vody, vyzdimat a potom vlozit do trosky mlieka. Chvilku povarit, ale pozor, nesmie vriet.zelatinu potom rychlo miesat, aby sa ochladila a opatrne ju zapracovat do vyslahanej slahacky.
Natriet na tortu a vrch sa ozdobi struhanu cokoladou.

Chuti vyborne:-)


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.