Cukrář.cz

Reklama



Téma "společenstvo cukrářů"


společenstvo cukrářů
Od: jouja

09.06.2007 0:10:53.
id: 2184.


Dobrý den ,
narazila jsem náhodou na tyto stránky o cukářích.
A tak možná mi zde poradíte:Ví někdo jestli existuje ještě "SPOLEČENSTVO CUKRÁŘŮ"

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: jouja

Vloženo: 18.07.2007 15:16:33.
ID: 2425.


Děkuji,na stránky jsem narazila ,ale nikdo tam nekomunikuje(proto ten dotaz zda vůbec ještě společenstvo existuje!),Měla bych být členem již asi 3roky ,ale už se nikdo neozývá!
Děkuji.

odpovědět

       Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Benar

Vloženo: 20.07.2007 14:01:32.
ID: 2437.


Tento spolek je dnes již spíše muzejního charakteru a nevyvíjí žádné praktické aktivity. Průměrný věk vedení je přes 70 roků

odpovědět

          Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Johny

Vloženo: 20.07.2007 20:40:43.
ID: 2443.


Musím souhlasit s předešlým názorem, ikdyž si našich starých mistrů velmi vážím a i přesto si myslím, že by nás ještě měli co naučit a předat, škoda jen, že nikdo z nich své zkušenosti již nechce předávat.

odpovědět

             Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: jouja

Vloženo: 23.07.2007 10:43:30.
ID: 2458.


Děkuji tedy za cenné informace ,už se tedy nedivím ,že nikdo nekomunikuje!!(dopisy ,e-maily tefony -zcela bez úspěchů!!!)
Je tedy zcela zbytecčné se v takovém spolku združovat a i zdržovat!(platit příspěvky a k ničemu!!)
Jak píšete je škoda ,že nemají zájem své zkušenosti dál předávat.(vždy jsem se od těch starších ročníků hodně naučila).
Poradíte prosím nějaké sdružení cukrářů.kde by se dalo dál vzdělávat,sbírat zkušenosti ,rady ,tipy a dál je používat ve svém oboru?Je mi 33let,od vyučení se stále věnuji oboru ,ale určitě se je dál a dál co učit ,především v dnešním světě plných pomůcek,nových surovin ,technologií atd..
Děkuji.hezký den.


odpovědět

                Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Johny

Vloženo: 23.07.2007 19:02:13.
ID: 2468.


No když jsem před lety rušil svou registraci já, pan předseda se strašně divil, že chci vyřadit z evidence, protože jsem za ty roky prý neplatil ani žádný příspěvek! A já se ptám a za co jsem ho měl platit?!!! Já si také musel poctivě peníze vydělat prací a ještě je mám někomu zbůhdarma házet do kapsy? No to si ze mě někdo dělá legraci. Moc rád bych vám poradil organizaci, která by vám umožnila ono kýžené další vzdělávání, ale bohužel vůbec o žádné nevím, v tom smyslu, že by řádně plnila svou funkci. Je mi líto.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Tomáš Sedláček

Vloženo: 23.07.2007 18:58:06.
ID: 2467.


V ČR toho moc nemáme (viz. můj příspěvek k tématu "omluva"), dejme tomu tak máme tuto poradnu, možná lépe řečeno diskuzní forum.

Kromě cukrar.cz toho nenajdete moc ani na ceskem internetu . . .celkem dost inspirace se dá posbírat na zahraničních webových stránkách, záleží na tom jaký jazyk umíte.
Hledáte jen inspiraci nebo něco více?

Tomáš

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: jouja

Vloženo: 23.07.2007 22:10:13.
ID: 2471.


Není určitě důležité být zaregistrován v nějaké organizaci či sdružení !ale zase na druhé straně jedná se o takový servis kde by se dala ona inspirace i vzdělání ,popřípadě kurzy doplnit a jak jinak než zase přes naše odborníky ,kteří se cukrařinou zabývají,a chtějí se o to s ostatními dělit.
Inspirace si myslím že je na internetu dost!Stačí se podívat na různé obrázky .
Jedná se mi o to se něčemu naučit ,být pořád v obraze.Vždyt' kolik jen máme nových surovin ,pomůcek atd..


odpovědět

       Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Beda

Vloženo: 25.11.2009 9:56:18.
ID: 7097.


S politováním musim konstatovat , že nejen cukráři ale i ostatní živnostníci ( a je jich v CR cca 900 000 ) nemaji zajem se združovat a je jim bohužel uplně jedno co s nimi bude za několik měsíců či let...
V současné době získalo Sdružení podmikatelů a živnostníků granty z ESF za cca 15 000 000 právě na tyto školení, zvyšování kvalifikace a vše o čem tady píšete. Je třeba jen se združit a tyto penize čerpat.... jak lehké.....

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Karel Pavlíček

Vloženo: 25.01.2010 10:57:46.
ID: 7263.


Dobrý den,
jsem členem Společenstva cukrářů ČR a dobře vím, jak tato organizace v republice funguje. Není to dobré. Ústředí v Brně si dělá nebo spíše nedělá co chce a krajské organizace, které ještě fungují ( Brno, Pardubice, Vysočina a snad Praha) vůbec o ničem neinformují, ale to by bylo na dlouhé povídání, které není zrovna moc příjemné,
ale aby to nebylo tak úplně zlé, tak se v našem kraji ( Vysočina) snažíme Společenstvo cukrářů udržet.

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Johny

Vloženo: 27.01.2010 22:45:26.
ID: 7267.


Vážený pane Pavlíčku,
musím potvrdit Vaše slova, od jednoho svého známého jsem nedávno slyšel, jak skvěle se cukráři na Vysočině spojili, schází se a dělí se o cenné informace získané svou poctivou prací. Sám z toho byl překvapený a musím dodat, že i velmi nadšený. Nemohu jinak, než pogratulovat a doufam, že se toto "rozšíří" i do dalších koutů republiky, protože každý sám za sebe se daleko nedostaneme ...

Johny

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Vladimír Milt

Vloženo: 24.10.2018 12:54:05.
ID: 13902.


Dobrý den jsem cukrář a jsem v asociaci kuchařů a cukrářů a pripravuji výstavu o starých cukrářich a cukrárnách na Plzeňsku ve spolupráci s národopisným muzeem Plzeňska . Sbírám různé staré fotografie a cukrářské věci pocukrarich a cukrárnách ta výstava se věnuje od hystoriji pernikarstvi a po současnost Kdyby jste náhodou věděl číslo na společenství cukrářů Vysocina potřeboval by jsem různé obrázky znaky společenstva a podobně jsem velice rád protože dělám vytrinu o porevolučním období a obnovu svazů a cechů cukrářů .Výstava se bude konat na konci ledna 2019Snad se nezlobite a velmi Děkuji Vladimír Milt

odpovědět

       Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: mirek

Vloženo: 29.02.2020 15:52:45.
ID: 14257.


Zdravím
Vím, že společenství cukrářů vyznamenalo řádem sv. Ambroža s
červenou šerpou několik cukrářů i v jiných oborech, které na své
náklady nechal vytvořit p. Drahoš Hvězda - asi jenom několik
těchto řádů v kazetě.

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: newe

Vloženo: 28.01.2010 15:43:36.
ID: 7268.


jediná organizace pro cukráře o které vím/kromě nefunkčního společenstva/ je asociace kuchařů a cukrářů. i když nevím jestli to kolegyni po 3 letech bude ještě zajímat. a organizace společenstva v Brně nestojí za nic

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Jakub

Vloženo: 28.01.2010 21:23:03.
ID: 7270.


prosím vás mohli byste m někdo říct jak funguje společenství v brně? kde sídlí a co od něj mohu očekávat? jestli poskytuje receptury atd.

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: cukrář

Vloženo: 13.07.2010 0:02:14.
ID: 7577.


Dobrý den. Často sem nechodím, protože, a to se na mě nezlobte za výraz, je tento servr spíše více pro amatérské cukráře, než pro profesiální. (takto jen předpokládám z diskuzí..někdy se musím smát).. Ale proč píši na toto téma. Mrzí mě, že na začátku roku jste se k němu znovu vrátili, a jak možná víte ( spíš asi nevíte) 27.1. nás opustil můj kamarád, prezident společenstva cukrářů Drahoš Hvězda. Vím, že tato organizace nefunguje na 100 %, ale co tady v tomto státě ano? Však to přece nebyla organizace, jako je celý stát, že mu odvádíte daně a už nevíte co s nimi je. To byla organizace pro nás, pro cukráře. A pokud jste tam nestrávili alespoň pár návštěv a neřekli si své poznatky a náměty, tak se nedivím, že máte takové názory, jak píšete. Můj názor si přeberte jak chcete, je mi 24 let, takže nejsem muzejího charakteru, ale všechny na společenstvu jsem znal a odchodem PANA Hvězdy pro mě skončilo, následný prezident pan Ostřížek už nemá mé sympatie.

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Johny

Vloženo: 14.07.2010 7:26:05.
ID: 7583.


Dobrý den,

nedá mi to, abych nereagoval. Jsem profesionální cukrář a tento server považuji v naší republice za jedinečný!!! I z toho hlediska, že vím, že to musí dát spoustu práce a lidé kteří ho připravují na něm stráví mnoho a mnoho hodin usilovné práce, investují nemalé peníze aby mohli vycestovat a přiblížit nám místa a atmosféru, kde se konají různé světové soutěže nebo výstavy. Toto ale nikdo nedokáže docenit. To už tak ale vládne světem.
Co se týče úmrtí pana prezidenta Hvězdy, je pravdou, že tuto zprávu jsem se dozvěděl právě ze serveru cukrar.cz a pan Řezáč byl první, kto o tom napsal. Vím moc dobře, že v naší republice nic nefunguje na 100% a i já jsem byl v jednu dobu v kontatku s touto organizací a absolvoval jsem tam několik osobních návštěv. Jen jsem zde napsal svůj osobní názor, vytvořený na základě mých zkušeností.
To, že sem chodí řada "amatérských cukrářů", v tom nevidím naprosto žádný problém, právě naopak, protože od nich se leckdy i hodně mohu naučit já. Člověk se u našeho řemesla učí celý život. Možná, že to odráží i stav cukrařiny u nás republice. Co mám možnost sledovat a mluvit se svými kolegy, je rok od roku cukrařinu v naší republice těžce srážena! Naše práce je čím dál více nedoceněná, kladou se na cukráře čím dál vyšší požadavky co se týče pracovních hodin, kvalita surovin, ze kterých jsou cukráři nuceni zákusky připravovat? O tom ani nemluvit.
Je mi zle, když v různých hypermarketech a marketech vidím cukrářské výrobky balené v umělohmotných krabičkách se štítky s témeř "nesmrtelnou dobou spotřeby". To už s cukrařinou dle mého názoru nemá skoro nic společného, alespoň ne s tou krásnou, poctivou, originální ruční prací.

Co říci na závěr, snad jen pane šéfredaktore Řezáči a celý týme, děkujeme, za to, co pro nás cukráře děláte!!!

S přáním krásných slunečných dnů všem, Johny.

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Jiří Řezáč z Větrníku

Vloženo: 13.07.2010 8:47:21.
ID: 7580.


Pane Šlehačko. Obdrželi jsme Váš příspěvek na téma Společenstvo cukrářů ČR. Mimo jiné píšete, že asi nevíme, že pan Hvězda zemřel. Dovolte abych Vás upozornil na Vaši neznalost věci.
Byl jsem osobně první v republice, kdo zprávu o jeho úmrtí publikoval a dokonce i Asociace kuchařů a cukrářů si ji bez mého vědomí přivlastnila. Je z Vaší strany chybou se domnívat, že to co nevíte, že tím pádem neexistuje.
Zadejte do vyhledávač titul: Zemřel prezident SCČR Drahoslav Hvězda. Pokud by se Vám nepodařilo přes vyhledávač zprávu nalistovat, sjeďte na hlavní stránce až dolů a klikněte na: další články a poté na číslo 7. Zde naleznete článek o úmrtí pana Hvězdy ze dne 3.2. 2010.
Jsme vlastníky dvou gastronomických portálů a to www.cukrar.cz a www.gastronews.cz.
Na jejich provoz si musíme peníze sami vydělat. Nemáme žádný státní příspěvek apod. Je pravdou, že vzhledem k současné ekonomické situaci preferujeme ( a to i proti vlastnímu svědomí spíše gastronews.cz, který dosahuje velice dobré návštěvnosti a doufáme, že jakmile se hospodářská situace zlepší, že se nám podaří vrátit cukráře.cz do podoby dřívější úrovně.)

Jiří Řezáč z Větrníku
jednatel společnosti Větrník, s.r.o.
kavárna – cukrárna Větrník
vydavatel a šéfredaktor
gastronomických portálů
www.Gastronews.cz
www.cukrar.cz
j.rezac@vetrnik.cz
vetrnik@vetrnik.cz
739 748 744
Palackého náměstí 18 a
621 00 Brno


odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: charlotte

Vloženo: 01.07.2012 12:29:32.
ID: 8732.


Je to asi 14 dnů (cca v polovině června 2012) a na toto téma jsem hovořil se synem zemřelého p. Hvězdy Martinem a zde je odpověď.
Společenstvo cukrářů je v současné době v nečinném čekání na osobnost podobné zemřelému p. Hvězdovi, který by se řízení společenstva aktivně ujal a svojí prací navázal na záslužnou činnost p. Drahoslava Hvězdy.
Najde se...?
Ing. J. Nechvátal Jaroslav, MBA


odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: M.Mrázová

Vloženo: 07.12.2013 14:48:29.
ID: 10337.


Dobrý den, sháním informace o cukroví nazvaném /alespoň u nás, otec i děda byli cukráři/ husí hovínka. Má to být něco s pepřem a asi jiným kořením. Otcovy recepty se nezachovaly a my s mamkou jsme marně přemýšlely nad receptem. Zdá se mi, že jste od fochu, obracím se proto na Vás, zda je Vám to povědomé. Děkuji a přeji krásný den. Marie Mrázová

odpovědět

    Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Vladimír Milt

Vloženo: 24.10.2018 13:02:29.
ID: 13903.


Dobrý den jsem cukrář a připravují výstavu o starých cukrářich na Plzeňsku v národopisném muzeu Plzeňska a znám odpověď na váš problém všechny informace najdete v knize Pečeme a zdobyme perníky Od známého již dva roky zemřelého cukráře a odborníka starých perníku Miroslava Pelikána z roku 2004 vydavatelství Dona dá se koupit třeba na sbazar snad vám to pomůže zpozdravem hezkého dne Vladimír Milt

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Nejsem cukrář ale,..

Vloženo: 09.06.2016 13:15:45.
ID: 13379.


Nějaká aktivita tam asi bude vzhledem k čerpání finanční podpory ve výši 25 mil Kč. Nebo jak to je??? Omyl v této republice vše funguje na 110%

www.fondyeu.eu/prijemce-dotace/91826-spolecenstvo-cukraru-ceske-republiky

odpovědět

Nadpis: Re: společenstvo cukrářů
Od: Vladimír Milt

Vloženo: 26.10.2018 15:19:00.
ID: 13910.


Dobrý den jsem cukrář z asociace kuchařů a cukrářů připravuji výstavu o starých cukrářich a cukrárnách na Plzeňsku v národopisném muzeu Plzeňska a sháním do té výstavy plakát nebo cokoliv na čem bude znak společenstva cukrářů protože tato výstava bude sledovat hystoriji i po revoluci a znovuobnovení svazů a cechů cukrářů v Čechách proto prosím jestli někdo nebude tak hodný a neprodá mi cokoliv co se týká společenstva cukrářů PS samozřejmě sháním i starší cukrářské věci buď předválečné nebo poválečné i co bylo do roku 1990 např. fotografie cukrářů i cukráren dortů nebo dílen ,dále kupuji staré výuční listy odznaky a vyznamenání za cukrářství . Koupím i formy i formičky ale jenom po cukrářich nebo z cukráren děkuji moc a všem předem děkuji kdo mi prodá cokoliv na tu výstavu Vladimír Milt

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.