Cukrář.cz

Reklama



Téma "Pro Johnyho"


Pro Johnyho
Od: Helena

11.11.2006 18:08:43.
id: 1412.


Dobrý den, Johny prosím o radu. Vím že absolvujete kurzy u p. Mirky Slavíkové, byla jsem na kurzu kynuté těsta (SKVĚLÉ), ale mám problém s receptem "Kouglhof". Prosím jestli ho znáte, poraďte mi. V kurzu se nám velice dobře povedl, byla to mňamka, doma jsem to asi zvrzla, nebo mám chybu v receptu. Doma to mám tvrdé, suché, a do těsta se přidává smaž.cibulka a slanina, není v tom vůbec cítit, ba ani vidět, v kurzu bylo cibulky se slaninou plno! Prostě v troubě ve formičkách se to peklo skoro jak koblihy, nějak ten tuk unikal z těsta a smažil se. No, nic moc, akorát mě rozbolel žlučník.
A tady ten recept jak jsem to dělala:
50 Dg hladká mouka
125 ml mléko
32 Dg vajec
4 Dg droždí
1,5 Dg sůl
37,5 Dg máslo
8 Dg cibulka osmažená
11 Dg slanina osmažená
No a vzhledem k velkému množství tuku a vajec se mi zdálo mouky málo. Byo to moc řídké, tak jsem to zahušťovala dále moukou a to jsem asi neměla dělat. Prosím pokud to víte, má být to těsto řídké?
Děkuji za případnou odpověď.

odpovědět

Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny

Vloženo: 12.11.2006 18:32:43.
ID: 1413.


Helenko, dnes nemám při sobě příslušné podklady, ale zítra se na to podívám a ozvu se! No musím souhlasit, že Kuglhof byl super. Jen už je to trošku déle, ale určitě to nějak dáme dohromady. Tak zatím Johny.

odpovědět

Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny

Vloženo: 23.11.2006 16:05:51.
ID: 1435.


Helenko, moc se omlouvám, nedávno jsem někam založil skrypta ke kurzu kynutá těsta. Hned jak se mi je podaří najít, ozvu se. Nezlobte se a děkuji. S pozdravem Johny.


odpovědět

    Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena

Vloženo: 25.11.2006 19:05:23.
ID: 1444.


Dobře, nic se neděje. A děkuji Vám.

odpovědět

       Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny

Vloženo: 25.11.2006 20:06:13.
ID: 1447.


Dobrý večer Helenko, nevěšte hlavu, skrypta jsem našel a jsem tu!
Takže - receptura - 500 g hladká mouka, 125 ml mléko plnotučné, 325 g vejce, 40 g droždí, 15 g sůl, 60 g cukr krupice, 375 g máslo, 80 g cibulka šalotka, 110 g slanina
Technologický postup - máslo ( rozměklé ) + droždí ( může být sušené - pak půl pytlíčku pokud je na 1 kg sáček ) + sůl + cukr ---> rozmícháme + rozmícháná vejce s mlékem ( obojí pokojové teploty ) ---> zamíchát ---> + prosátá mouka ---> zamíchat + osmaženou cibulku a slaninu.
Musím se přiznat, že jsem neměl zatím čas to vyzkoušet, až chvilinka bude vyzkouším a ozvu se co výsledek, platí? Hlavně se nenechte odradit jedním nezdařeným pokuse.
S pozdravem a přáním ať se daří, váš Johny!

odpovědět

          Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena

Vloženo: 26.11.2006 22:32:48.
ID: 1453.


Johny moc děkuji, jste SUPER!!! Vyzkouším to teda znovu, přesně tak jak jste mi to popsal a máte pravdu - nenechám se odradit prvním nezdařeným pokusem.
A děkuji mockrát, jste hodný!! Helena.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
             Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny

Vloženo: 27.11.2006 14:51:29.
ID: 1454.


Helenko, nemáte vůbec za co děkovat, opravdu rád pomohu a poradím, pokud je to v mých silách.
Tak pečení zdar!

odpovědět

Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Mirka

Vloženo: 06.12.2006 7:54:58.
ID: 1483.


Milí moji, hlavně Helenko!!
Vy ale špatně posloucháte :-). Pokud se nám něco nedaří, tak můžete použít můj servis.
Tato těsta jsou za studena. Jestli-že Vám unikal tuk a smažilo se při pečení, tak bylo zaděláváno buď teplým tukem či v horku. Pokud je Vám málo cibulky a slaniny, můžete si libovolně upravit dávku.

Ano, těsto MÁ být řídké!!!!
Takže proto bylo suché a tvrdé, přídavkem mouky.

Vy mi ale nevěříte :-))))))))!!!
Přeji krásné vánoce a zdařené pokusy!!!
Vaše Mirka

odpovědět

    Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena

Vloženo: 06.12.2006 19:16:15.
ID: 1486.


Paní Mirko, stydím se, stydím!!! Ale já neměla odvahu Vás obtěžovat. Děkuji moc že jste i tak odpověděla. Jste skvělá! Po vánocích to zkusím upéct znova. Taky přeju hezké vánoce a nezlobte se!

odpovědět

Nadpis:
Od: Hav

Vloženo: 24.11.2007 17:48:42.
ID: 3528.


Prosím Vás Heleno nebo Johny, můžete recept trochu upřesnit ? Po zadělání se nechá těsto vykynout a pak se jím plní formičky - bábovičky ? mufiny ?

odpovědět

Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena

Vloženo: 25.11.2007 10:53:32.
ID: 3537.


Cibulka se osmaží na slanině, může jí být i více, vychladnout a přidá se do těsta, vše se smíchá a nechá kynout v chladu! Máslo nemá být do těsta rozpuštěné.
Po vykynutí plníme malé formičky (dle libosti), podle toho jak chcete mít výrobek velký. Ale lépe to vypadá v malém provedení. Však zkuste a pak uvidíte jak Vám to bude vyhovovat a příště si již to upravíte dle svého.
Ještě si přečtěte rady od p. Mirky - viz. výše.

odpovědět

    Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Hav.

Vloženo: 25.11.2007 17:06:45.
ID: 3540.


Děkuji za rychlou reakci a samozřejmě za radu.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.