Reklama
|
Téma "Pro Johnyho"
|
Pro Johnyho
Od: Helena
|
11.11.2006 18:08:43.
id: 1412.
|
|
Dobrý den, Johny prosím o radu. Vím že absolvujete kurzy u p. Mirky Slavíkové, byla jsem na kurzu kynuté těsta (SKVĚLÉ), ale mám problém s receptem "Kouglhof". Prosím jestli ho znáte, poraďte mi. V kurzu se nám velice dobře povedl, byla to mňamka, doma jsem to asi zvrzla, nebo mám chybu v receptu. Doma to mám tvrdé, suché, a do těsta se přidává smaž.cibulka a slanina, není v tom vůbec cítit, ba ani vidět, v kurzu bylo cibulky se slaninou plno! Prostě v troubě ve formičkách se to peklo skoro jak koblihy, nějak ten tuk unikal z těsta a smažil se. No, nic moc, akorát mě rozbolel žlučník. A tady ten recept jak jsem to dělala: 50 Dg hladká mouka 125 ml mléko 32 Dg vajec 4 Dg droždí 1,5 Dg sůl 37,5 Dg máslo 8 Dg cibulka osmažená 11 Dg slanina osmažená No a vzhledem k velkému množství tuku a vajec se mi zdálo mouky málo. Byo to moc řídké, tak jsem to zahušťovala dále moukou a to jsem asi neměla dělat. Prosím pokud to víte, má být to těsto řídké? Děkuji za případnou odpověď.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny
|
Vloženo: 12.11.2006 18:32:43.
ID: 1413.
|
|
Helenko, dnes nemám při sobě příslušné podklady, ale zítra se na to podívám a ozvu se! No musím souhlasit, že Kuglhof byl super. Jen už je to trošku déle, ale určitě to nějak dáme dohromady. Tak zatím Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny
|
Vloženo: 23.11.2006 16:05:51.
ID: 1435.
|
|
Helenko, moc se omlouvám, nedávno jsem někam založil skrypta ke kurzu kynutá těsta. Hned jak se mi je podaří najít, ozvu se. Nezlobte se a děkuji. S pozdravem Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena
|
Vloženo: 25.11.2006 19:05:23.
ID: 1444.
|
|
Dobře, nic se neděje. A děkuji Vám.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny
|
Vloženo: 25.11.2006 20:06:13.
ID: 1447.
|
|
Dobrý večer Helenko, nevěšte hlavu, skrypta jsem našel a jsem tu! Takže - receptura - 500 g hladká mouka, 125 ml mléko plnotučné, 325 g vejce, 40 g droždí, 15 g sůl, 60 g cukr krupice, 375 g máslo, 80 g cibulka šalotka, 110 g slanina Technologický postup - máslo ( rozměklé ) + droždí ( může být sušené - pak půl pytlíčku pokud je na 1 kg sáček ) + sůl + cukr ---> rozmícháme + rozmícháná vejce s mlékem ( obojí pokojové teploty ) ---> zamíchát ---> + prosátá mouka ---> zamíchat + osmaženou cibulku a slaninu. Musím se přiznat, že jsem neměl zatím čas to vyzkoušet, až chvilinka bude vyzkouším a ozvu se co výsledek, platí? Hlavně se nenechte odradit jedním nezdařeným pokuse. S pozdravem a přáním ať se daří, váš Johny!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena
|
Vloženo: 26.11.2006 22:32:48.
ID: 1453.
|
|
Johny moc děkuji, jste SUPER!!! Vyzkouším to teda znovu, přesně tak jak jste mi to popsal a máte pravdu - nenechám se odradit prvním nezdařeným pokusem. A děkuji mockrát, jste hodný!! Helena.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Johny
|
Vloženo: 27.11.2006 14:51:29.
ID: 1454.
|
|
Helenko, nemáte vůbec za co děkovat, opravdu rád pomohu a poradím, pokud je to v mých silách. Tak pečení zdar!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Mirka
|
Vloženo: 06.12.2006 7:54:58.
ID: 1483.
|
|
Milí moji, hlavně Helenko!! Vy ale špatně posloucháte :-). Pokud se nám něco nedaří, tak můžete použít můj servis. Tato těsta jsou za studena. Jestli-že Vám unikal tuk a smažilo se při pečení, tak bylo zaděláváno buď teplým tukem či v horku. Pokud je Vám málo cibulky a slaniny, můžete si libovolně upravit dávku.
Ano, těsto MÁ být řídké!!!! Takže proto bylo suché a tvrdé, přídavkem mouky.
Vy mi ale nevěříte :-))))))))!!! Přeji krásné vánoce a zdařené pokusy!!! Vaše Mirka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena
|
Vloženo: 06.12.2006 19:16:15.
ID: 1486.
|
|
Paní Mirko, stydím se, stydím!!! Ale já neměla odvahu Vás obtěžovat. Děkuji moc že jste i tak odpověděla. Jste skvělá! Po vánocích to zkusím upéct znova. Taky přeju hezké vánoce a nezlobte se!
odpovědět
|
|
Nadpis:
Od: Hav
|
Vloženo: 24.11.2007 17:48:42.
ID: 3528.
|
|
Prosím Vás Heleno nebo Johny, můžete recept trochu upřesnit ? Po zadělání se nechá těsto vykynout a pak se jím plní formičky - bábovičky ? mufiny ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Helena
|
Vloženo: 25.11.2007 10:53:32.
ID: 3537.
|
|
Cibulka se osmaží na slanině, může jí být i více, vychladnout a přidá se do těsta, vše se smíchá a nechá kynout v chladu! Máslo nemá být do těsta rozpuštěné. Po vykynutí plníme malé formičky (dle libosti), podle toho jak chcete mít výrobek velký. Ale lépe to vypadá v malém provedení. Však zkuste a pak uvidíte jak Vám to bude vyhovovat a příště si již to upravíte dle svého. Ještě si přečtěte rady od p. Mirky - viz. výše.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pro Johnyho
Od: Hav.
|
Vloženo: 25.11.2007 17:06:45.
ID: 3540.
|
|
Děkuji za rychlou reakci a samozřejmě za radu.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|