Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Pro Johnyho'

Od: Helena

Vloženo: 11.11.2006 18:08:43

Dobrý den, Johny prosím o radu. Vím že absolvujete kurzy u p. Mirky Slavíkové, byla jsem na kurzu kynuté těsta (SKVĚLÉ), ale mám problém s receptem "Kouglhof". Prosím jestli ho znáte, poraďte mi. V kurzu se nám velice dobře povedl, byla to mňamka, doma jsem to asi zvrzla, nebo mám chybu v receptu. Doma to mám tvrdé, suché, a do těsta se přidává smaž.cibulka a slanina, není v tom vůbec cítit, ba ani vidět, v kurzu bylo cibulky se slaninou plno! Prostě v troubě ve formičkách se to peklo skoro jak koblihy, nějak ten tuk unikal z těsta a smažil se. No, nic moc, akorát mě rozbolel žlučník.
A tady ten recept jak jsem to dělala:
50 Dg hladká mouka
125 ml mléko
32 Dg vajec
4 Dg droždí
1,5 Dg sůl
37,5 Dg máslo
8 Dg cibulka osmažená
11 Dg slanina osmažená
No a vzhledem k velkému množství tuku a vajec se mi zdálo mouky málo. Byo to moc řídké, tak jsem to zahušťovala dále moukou a to jsem asi neměla dělat. Prosím pokud to víte, má být to těsto řídké?
Děkuji za případnou odpověď.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.