Cukrář.cz

Reklama



Tuctová třináctka soutěže Gastro Junior - Nowaco cup /1.

fiogf49gjkf0d

12. ročníku gastronomické soutěže mladých adeptů gastronomie předcházel v ranné době jejího vzniku ještě jeden ročník, mající zaváděcí úlohu, běžně přezdívaný coby nultý. A tak klasická tuctová dvanáctka v podobě oficiálního gastrorepete, povýšila svým neoficiálním počtem do podoby nešťastného čísla.
Způsob vyhlašování výsledků třídenní soutěže nabyl charakteristického projevu  ženy,  která odkrývá mnohé s tím, že to nejpodstatnější ponechává až na konec. Hodnotící systém soutěže spočívá v průběžných výsledcích dne, týkajících se pouze  pásmového, potažmo medailového zisku. Celkové umístění se účastníci dozvědí až v poslední den  soutěže při slavnostním ceremoniálu v hotelu Voroněž.
Pro méně zasvěcené do vyhlašovacího systému v gastronomii objasňujeme, že způsob medailového zisku není totožný s klasickým udělováním medailí jako ve sportu, kde zlato, stříbro či bronz znamená též  paralelní umístění soutěžích na prvním, druhém a třetím místě celkového pořadí.
Gastronomické hodnocení má v medailové kategorii větší účastnický rozptyl, kdy nositelem medaile jedné barvy může - v praxi tak tomu i je -  být větší počet soutěžících.
Čili v případě brněnského gastrojunioru byla vyhlašovacím aktem dne  hodnotící tajenka  poodhalena, nikoli však rozluštěna.
Gastrojunior - Nowaco Cup je soutěžním trojbojem oborů kuchař - cukrář - číšník.

12. ročník gastronomického klání mladých nadějí české gastronomie se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a pod záštitou primátora Statutárního města Brna Richarda Svobody.


Průběžné výsledky soutěže cukrář - úterý

Stříbrná medaile
Nešporová Kristýna - SŠ gastro. Praha Bráník
Sohrová Lucie - SOŠ a SOU  Přerov



Bronzová medaile
Černá Veronika - SOŠ a SOU Chrudim
Clepacec Cvieta SOŠ a SOU Polička
Macháčová Šárka - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
Sládková Eliška -   SŠH U. Hradiště
Labajová Marcela - SOU potrav.Val. Meziříčí
Kučerová Markéta - SŠHS Kroměříž



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.