Cukrář.cz

Reklama



GLAZÍROVANÉ KAŠTANY

20.02.2006 | Autor: Josef Benský | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Velké jedlé kaštany nařízneme uprostřed nožem a pak vaříme ve vodě až se ocitnou ve stavu, že je možné slupku lehce stáhnout.Takto připravené, po jednotlivém kuse se zabalí do čtvercového kousku plátna. Větší množství takto připravených kaštanů vaříme pohromadě po dobu asi 5 hodin v cukru. Po vaření zůstanou kaštany v nádobě ve které probíhal var a do druhého dne je necháme uležet v prostoru o pokojové teplotě. Druhý den opět vaříme, čímž se cukr stává silnější, opět je necháme do druhého dne v nádobě a pak vysypeme na síto, necháme odkapat a usušíme. (Stále zabalené v kousku plátna). Teprve potom vyndáme kaštany z plátna.  Po usušení propláchneme kaštany ve vodě. Po opětovném usušení vkládáme do košíčků či balíme do staniolu.

Kaštany dělané tímto postupem se nerozpadávají, jak se to často stává při jiném druhu vaření bez zavazovaní do plátna.

 

KAŠTANOVÉ ŠIŠKY

Tenký roládový piškotový plátek ze studené, ušlehané piškotové hmoty dáme nasáknout trochou rozvařeného vanilkového cukru a pak plníme kaštanovým máslovým krémem a stočíme do podoby závinu. Po ztuhnutí zabalíme celý závin do světlezelené pistáciové marcipánky a na povrchu uděláme nůžkami zoubky jako mají šišky, nebo celý řez ozdobíme na povrchu ostny a vystříkáme čokoládou nebo zelenou marcipánkou.

 


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.