�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GLAZÍROVANÉ KAŠTANY

Autor: Josef Benský
Datum vyd�n�: 20.02.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=800

Velké jedlé kaštany naøízneme uprostøed nožem a pak vaøíme ve vodì až se ocitnou ve stavu, že je možné slupku lehce stáhnout.Takto pøipravené, po jednotlivém kuse se zabalí do ètvercového kousku plátna.

 

Velké jedlé kaštany naøízneme uprostøed nožem a pak vaøíme ve vodì až se ocitnou ve stavu, že je možné slupku lehce stáhnout.Takto pøipravené, po jednotlivém kuse se zabalí do ètvercového kousku plátna. Vìtší množství takto pøipravených kaštanù vaøíme pohromadì po dobu asi 5 hodin v cukru. Po vaøení zùstanou kaštany v nádobì ve které probíhal var a do druhého dne je necháme uležet v prostoru o pokojové teplotì. Druhý den opìt vaøíme, èímž se cukr stává silnìjší, opìt je necháme do druhého dne v nádobì a pak vysypeme na síto, necháme odkapat a usušíme. (Stále zabalené v kousku plátna). Teprve potom vyndáme kaštany z plátna.  Po usušení propláchneme kaštany ve vodì. Po opìtovném usušení vkládáme do košíèkù èi balíme do staniolu.

Kaštany dìlané tímto postupem se nerozpadávají, jak se to èasto stává pøi jiném druhu vaøení bez zavazovaní do plátna.

 

KAŠTANOVÉ ŠIŠKY

Tenký roládový piškotový plátek ze studené, ušlehané piškotové hmoty dáme nasáknout trochou rozvaøeného vanilkového cukru a pak plníme kaštanovým máslovým krémem a stoèíme do podoby závinu. Po ztuhnutí zabalíme celý závin do svìtlezelené pistáciové marcipánky a na povrchu udìláme nùžkami zoubky jako mají šišky, nebo celý øez ozdobíme na povrchu ostny a vystøíkáme èokoládou nebo zelenou marcipánkou.

 


Vytisknuto dne 03.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku