Cukrář.cz

Reklama



KAŠTANY

17.02.2006 | Autor: Josef Benský | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Kaštanová náplň:

Kaštany vaříme ve vodě tak dlouho, aby jejich slupku bylo možné bez potíží oloupat. Oloupané kaštany prolisujeme přes síto, osladíme moučkovým cukrem a přichutíme trochou vanilky. Poměr přísad volíme tak, aby vzniklá hmota umožňovala modelování nebo byla použitelná pro stříkání, pro které volíme větší dávku zbytků tekutého cukru z glazírování (viz. následující recept "Glazírované kaštany"). Do modelovací hmoty přidáváme pouze čistý moučkový cukr.

 

Další způsob zpracování kaštanů pro cukrářské účely je  zhotovení čokoládových kaštanů, a to z kaštanové hmoty. Z té se v ruce vymodelují  malé kaštany, které se v čokoládové máčecí hmotě omáčejí, s tím, že se ponechá nahoře místo volné.

 

Další druh kaštanového zpracování spočívá v utvoření kuličky z kaštanové hmoty, kterou omočíme v čokoládě a zabalíme do světlezelené marcipánové hmoty, kterou prořízneme na povrchu tak, aby byl kaštan vidět. Potom ze stejné marcipánové hmoty vystříkáme  na kaštanech ostny.

 

Na obdobném principu je možné z kaštanů vyrobit mnoho druhů pečiva i dortů podle umu a fantazie každého jednotlivce.

(příště - Glazírované kaštany)


Dnes je neděle neděle 19. května 2024
svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.