Reklama |
Úprava jablekPřeji Vám dobrý den, nedávno jsem si přečetl Váš recept na dort zvaný Medovník. Rád si na něj občas zajdu do cukrárny, velice mi chutná. Protože jsem z oboru gastronomie a mám rád sladké, zajímal jsem se o to jak se připravuje. Na oplátku Vám zasílám jednoduchý recept na úpravu jablek. Znáte jistě ten okamžik když, za dlouhého zimního večera Vás a Vašeblízké honí mlsná a vy nevíte co by se dalo ještě zbodnout. Tak tedy na to tu něco mám : Vyberema si k tomu malá jablka. Odstraníme z nich ze spodu "bubák" a zvrchu od stopky pomocí vykrajovátka na kuličky (např na melouna či brambory) vykrojíme jadřinec, ale tak abychom jablko neprorazili skrz. Tak vznikne takový "soudek", do kterého dle chuti naplníme směs skořice krupicového cukru, ořechů, rozinek, sekané čokolády a pod. Mírně zakápneme rumem, zabalíme do alobalu a pečeme na plechu v troubě. Směs cukru a čokolády se rozpustí a pěkně vytvoří v jablku lahodnou "šťávičku". Při podávání v místě bývalé stopky rozevřeme alobal, doplníme zmrzlinou a šlehačnou. Místo šlehačky můžeme polít horkým destilátem a zapálit, což nám ještě více podpoří kouzlo vánočního období. Pokud se nám vše pěkně podaří, jsou naši blízcí z našeho kulinářského kouzlení okouzleni. S přáním krásného kulinářského zážitku se s Vámi loučí
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 6. prosince 2024
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |