Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční mrkvový beránek

7.4.2004 | Autor: Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz) | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

     
 
Ingredience: 100 g mrkve, 3 žloutky, 125 g cukru, 1 lžička stouhané kůry z citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 125 g strouhaných neloupaných mandlí, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 bílky, špetka soli, 50 g sekaných dýňových jadérek, 50 g bílé čokoládové polevy
  
 
Postup přípravy: Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut. Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.

  

Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz)


Dnes je sobota 18. září 2021
svátek slaví Kryštof, zítra Zita

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.