Cukrář.cz

Reklama



Ruská velikonoční bábovka

1.4.2004 | Autor: Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz) | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Ingredience: Na 12 kousků: 1 balíček sušeného droždí, 120 g cukru, 125 ml vlažného mléka, špetka soli, na špičku nože mletého kardamomu, strouhaná kůra z 1/2 citronu, 3 žloutky, 150 g másla, 100 g sultánek, 50 g sekaného kandovaného ovoce, 60 g sekaných mandlí, 200 g moučkového cukru a 2-3 lžíce citronové šťávy na polevu
  
 
Postup přípravy: Smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout. Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek, přidáme 110 g cukru, sůl, kardamom, citronovu kůru, žloutky a máslo. Kvásek nalijeme do důlku. Vše důkladně prohněteme a necháme asi hodinu kynout. Odložíme stranou trochu sultánek, kandovaného ovoce a mandlí, zbytek zapracujeme do těsta. Těstem naplníme bábovkovou formu a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme asi 30 minut, vyklopíme a necháme vychladnout. Na polevu smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a bábovku potřeme.

 

 

Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz)


Dnes je sobota 25. září 2021
svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.