Cukrář.cz

Reklama



Medové jidášky

30.03.2004 | Autor: Vencová Vlasta | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 40 g droždí, neplný hrnek mléka, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g tekutého medu, špetka soli, vejce na potření, med na pomazání
   
Postup přípravy: Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a kvásek. Zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky (dobře se zpracovává v robotu) a necháme kynout. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme. Necháme ještě na plechu asi 20 minut kynout a upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním mažeme medem.

Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz)


Dnes je neděle neděle 21. dubna 2024
svátek slaví Alexandra, zítra Evženie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.