�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Medové jidášky

Autor: Vencová Vlasta
Datum vyd�n�: 30.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=574

Ingredience: 40 g droždí, neplný hrnek mléka, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g tekutého medu, špetka soli, vejce na potøení, med na pomazání.

fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 40 g droždí, neplný hrnek mléka, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g tekutého medu, špetka soli, vejce na potøení, med na pomazání
   
Postup pøípravy: Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky pøipravíme kvásek. V míse utøeme máslo s medem a žloutky. Pøidáme mouku se špetièkou soli, zbylé mléko a kvásek. Zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vaøeèky (dobøe se zpracovává v robotu) a necháme kynout. Vykynuté tìsto vyválíme asi na 1 cm a vykrajujeme koleèka. Klademe na vymazaný nebo peèícím papírem vyložený plech. Potøeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidlièkou nìkolikrát propíchneme. Necháme ještì na plechu asi 20 minut kynout a upeèeme v pøedehøáté troubì. Pøed podáváním mažeme medem.

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 02.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku