Cukrář.cz

Reklama



DORT CHIQUITA

18.02.2003 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

DORT CHIQUITA  (12 porcí)

Charakteristika: Dort na povrchu zdobený sušenými meruňkami a hoblinami z oříškového mohrenglanzu. Na řezu pláty kakaového korpusu spojené banánovou šlehačkou obohacenou o hrozinky máčené v rumu. Zakončené nugotinem. Chuť a vůně čokoládová, doplněná jemnou banánovou chutí.

Suroviny:

dortová šlehačka kakaová          400 g
banánová šlehačka                   720 g   
hrozinky máčené v rumu              50 g
nugotin                                   200 g
mohrenglanz oříškový                  50 g           
sušené meruňky                       100 g
celkem                                  1520 g

 

Výrobní postup:

Dortový korpus prokrojíme na 3 stejné dílky, které spojíme banánovou šlehačkou posypanou hrozinkami máčenými v rumu. Vrchní díl a strany pomažeme banánovou šlehačkou a zahladíme. Po zatuhnutí v chladu přelijeme rozehřátým nugotinem. Střed dortu posypeme strouhaným oříškovým mohrenglanzem. Necháme opět zatuhnout. Krájíme nahřátým nožem na stejné dílky. Ozdobíme sušenými meruňkami.

Banánová šlehačka:

alaska banánová                         100 g
voda 25  °C                               125 g
šlehačka                                    500 g
celkem                                      725 g
výrobní ztráty                                5 g
váha hotového výrobku                720 g

Výrobní postup

Banánovou alasku smícháme s vodou, přidáme  1/3 ušlehané smetany, řádně rozmícháme a přidáme zbylou část šlehačky a opět zamícháme.

Recepturu sestavil Radek Procházka


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.