�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


DORT CHIQUITA

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 18.02.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=384


fiogf49gjkf0d

DORT CHIQUITA  (12 porc)

Charakteristika: Dort na povrchu zdoben suenmi merukami a hoblinami z okovho mohrenglanzu. Na ezu plty kakaovho korpusu spojen bannovou lehakou obohacenou o hrozinky men v rumu. Zakonen nugotinem. Chu a vn okoldov, doplnn jemnou bannovou chut.

Suroviny:

dortov lehaka kakaov          400 g
bannov lehaka                   720 g   
hrozinky men v rumu              50 g
nugotin                                   200 g
mohrenglanz okov                  50 g           
suen meruky                       100 g
celkem                                  1520 g

 

Vrobn postup:

Dortov korpus prokrojme na 3 stejn dlky, kter spojme bannovou lehakou posypanou hrozinkami menmi v rumu. Vrchn dl a strany pomaeme bannovou lehakou a zahladme. Po zatuhnut v chladu pelijeme rozehtm nugotinem. Sted dortu posypeme strouhanm okovm mohrenglanzem. Nechme opt zatuhnout. Krjme nahtm noem na stejn dlky. Ozdobme suenmi merukami.

Bannov lehaka:

alaska bannov                         100 g
voda 25  C                               125 g
lehaka                                    500 g
celkem                                      725 g
vrobn ztrty                                5 g
vha hotovho vrobku                720 g

Vrobn postup

Bannovou alasku smchme s vodou, pidme  1/3 ulehan smetany, dn rozmchme a pidme zbylou st lehaky a opt zamchme.

Recepturu sestavil Radek Prochzka


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku