Cukrář.cz

Reklama



Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek

30.12.2001 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně: Vyberenme si několik pěkných jablek a hrušek pěkně modelovaných, rozpůlíme je vodorovným řezem tak, aby v jedné polovině byla stopka a ve druhé bubáček. Od druhé poloviny si uděláme formu ze sádry nebo síry. Nejlepší je sírová forma se sádrovým obalem. Marcipánové kousky, určené na výrobu ovoce hladce vyválíme, trochu vytáhneme do délky a vtlačíme do formy. Spodní polovinu ovoce modelujeme přiměřeně k tomu, což jde velmi rychle. Takto získané ovoce je pěknější nežli ovoce vytvořené v dřevěných formičkách a mimo to při tomto způsobu se ušetří mnoho času.

Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.