Cukrář.cz

Reklama



Moravský třený beránek

03.03.2015 | Autor: Dominika Závodská | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Moravský třený beránek

Ingredience:

160 g másla
4 vejce Naše BIO
300 g moučkového prosátého cukru + cukr na posypání
300 g prosáté hladké mouky
1 dl čerstvého selského mléka Naše BIO
½ sáčku do pečiva
kůra z poloviny citronu Naše BIO
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Příprava:

Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha. Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.