�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Moravský tøený beránek

Autor: Dominika Závodská
Datum vyd�n�: 03.03.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3026

Peète 45 minut pøi teplotì 180 °C. Zda je tìsto dostateènì tuhé, se pøesvìdèíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobeèky tìsta, velikonoèní beránek je hotový. Upeèeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.

fiogf49gjkf0d

Moravský tøený beránek

Ingredience:

160 g másla
4 vejce Naše BIO
300 g mouèkového prosátého cukru + cukr na posypání
300 g prosáté hladké mouky
1 dl èerstvého selského mléka Naše BIO
½ sáèku do peèiva
kùra z poloviny citronu Naše BIO
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Pøíprava:

Máslo, 4 žloutky a cukr utøete do pìny. Poté pøidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do peèiva a strouhanou citronovou kùru. Na závìr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha. Tìsto vlijte do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Peète 45 minut pøi teplotì 180 °C. Zda je tìsto dostateènì tuhé, se pøesvìdèíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobeèky tìsta, velikonoèní beránek je hotový. Upeèeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku