Cukrář.cz

Reklama



Vanilko – jahodový velikonoční dort

13.04.2014 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d



Vanilko – jahodový velikonoční dort
Recept od společnosti Braun v obchodní nabídce surovin FIALA- PRAHA s.r.o.
Plech 60x40 cm 6 ks

Suroviny:
 
  900  g Mürbeteig (křehké těsto) s Mürbellou
  200  g meruňkový džem
1800  g piškotové rolády světlé s Bisquisit 100 Plus, 3 ks
1200  g Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren

Jahodová šlehačka
 
200 g Alaska – express Edbeer Vanille
  250 g vody asi 25 °C teplé
1000 g smetany neslazené
Alaska – express Edbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodě a vmíchá se do smetany.

Vanilková šlehačka

  240 g Alaska – express Edbeer Vanille
  300 g vody asi 25 °C teplé
1200 g smetany neslazené 
Alaska – express Erdbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodě a vmíchá se do smetany. 

Dekorace

250 g Cristaline Gelb (žlutý)
 75 g dekorovacího cukru

Tučně uvedené suroviny obdržíte pod originálním názvem ve  specializovaných prodejnách FIALA- PRAHA s.r.o. (viz. banner na levé straně stránky)

Zhotovení

Povrch dortového základu potřeme meruňkovou marmeládou a položíme jeden plát piškotové rolády. Vložíme Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren a naneseme vrstvu jahodové šlehačky (viz. obr.)
Položíme druhý plát piškotové rolády a pokryjeme vrstvou vanilkové šlehačky. Třetí plát rolády rozdělímejemným nakrojením na rozměr 20 x 20 cm a uprostřed každého kusu zhotovíme vykrajovátkem velikonoční vajíčko  oválného rozměru ca. 16,5 x 10 cm. Prostor vykrojení vyplníme hmotou Cristaline Gelb. Povrch posypeme dekoračním cukrem. Po zatuhnutí necháme lehce zamrazit a necháme určitou dobu v klidu.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.