�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vanilko – jahodový velikonoèní dort

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 13.04.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2946

Povrch dortového základu potøeme meruòkovou marmeládou a položíme jeden plát piškotové rolády. Vložíme Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren a naneseme vrstvu jahodové šlehaèky (viz. obr.)

fiogf49gjkf0d



Vanilko – jahodový velikonoèní dort
Recept od spoleènosti Braun v obchodní nabídce surovin FIALA- PRAHA s.r.o.
Plech 60x40 cm 6 ks

Suroviny:
 
  900  g Mürbeteig (køehké tìsto) s Mürbellou
  200  g meruòkový džem
1800  g piškotové rolády svìtlé s Bisquisit 100 Plus, 3 ks
1200  g Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren

Jahodová šlehaèka
 
200 g Alaska – express Edbeer Vanille
  250 g vody asi 25 °C teplé
1000 g smetany neslazené
Alaska – express Edbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodì a vmíchá se do smetany.

Vanilková šlehaèka

  240 g Alaska – express Edbeer Vanille
  300 g vody asi 25 °C teplé
1200 g smetany neslazené 
Alaska – express Erdbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodì a vmíchá se do smetany. 

Dekorace

250 g Cristaline Gelb (žlutý)
 75 g dekorovacího cukru

Tuènì uvedené suroviny obdržíte pod originálním názvem ve  specializovaných prodejnách FIALA- PRAHA s.r.o. (viz. banner na levé stranì stránky)

Zhotovení

Povrch dortového základu potøeme meruòkovou marmeládou a položíme jeden plát piškotové rolády. Vložíme Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren a naneseme vrstvu jahodové šlehaèky (viz. obr.)
Položíme druhý plát piškotové rolády a pokryjeme vrstvou vanilkové šlehaèky. Tøetí plát rolády rozdìlímejemným nakrojením na rozmìr 20 x 20 cm a uprostøed každého kusu zhotovíme vykrajovátkem velikonoèní vajíèko  oválného rozmìru ca. 16,5 x 10 cm. Prostor vykrojení vyplníme hmotou Cristaline Gelb. Povrch posypeme dekoraèním cukrem. Po zatuhnutí necháme lehce zamrazit a necháme urèitou dobu v klidu.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku