Reklama |
Pařížské palačinky se sněhem a jahodamiINGREDIENCE 250 ml mléka 2 vajíčka 130 g hladké mouky 100 g cukru 500 g jahod 3 bílky 2 lžíce másla 1 lžička práškového cukru POSTUP PŘÍPRAVY Mléko rozmícháme s vejci. Přidáme mouku a 1 lžičku cukru. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Troubu předehřejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu. Na pečící papír uděláme cukrářským kornoutem ze sněhu podlouhlé pusinky, které necháme v troubě asi tak 2 minuty zrůžovět. Na pánvi rozehřejeme malé množství omastku a pečeme tenké zlatavé palačinky. Na másle orestujeme jahody. Palačinky naaranžujeme na talíř, přehneme, do jejich středu položíme pečený sníh a ozdobíme plátky restovaných jahod. Sypeme práškovým cukrem a zdobíme podle vlastní fantazie, třeba jahodovými lístečky nebo kvítky. Podáváme s vychlazeným mlékem.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |