Cukrář.cz

Reklama



Pařížské palačinky se sněhem a jahodami

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 ml mléka
2 vajíčka
130 g hladké mouky
100 g cukru
500 g jahod
3 bílky
2 lžíce másla
1 lžička práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY
Mléko rozmícháme s vejci. Přidáme mouku a 1 lžičku cukru. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Troubu předehřejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu. Na pečící papír uděláme cukrářským kornoutem ze sněhu podlouhlé pusinky, které necháme v troubě asi tak 2 minuty zrůžovět. Na pánvi rozehřejeme malé množství omastku a pečeme tenké zlatavé palačinky. Na másle orestujeme jahody. Palačinky naaranžujeme na talíř, přehneme, do jejich středu položíme pečený sníh a ozdobíme plátky restovaných jahod. Sypeme práškovým cukrem a zdobíme podle vlastní fantazie, třeba jahodovými lístečky nebo kvítky. Podáváme s vychlazeným mlékem.

Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.