�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Paøížské palaèinky se snìhem a jahodami

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=214

Mléko rozmícháme s vejci. Pøidáme mouku a 1 lžièku cukru. Tìsto necháme 30 minut odpoèinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na ètvrtky. Troubu pøedehøejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného snìhu. Na peèící papír

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 ml mléka
2 vajíèka
130 g hladké mouky
100 g cukru
500 g jahod
3 bílky
2 lžíce másla
1 lžièka práškového cukru

POSTUP PØÍPRAVY
Mléko rozmícháme s vejci. Pøidáme mouku a 1 lžièku cukru. Tìsto necháme 30 minut odpoèinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na ètvrtky. Troubu pøedehøejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného snìhu. Na peèící papír udìláme cukráøským kornoutem ze snìhu podlouhlé pusinky, které necháme v troubì asi tak 2 minuty zrùžovìt. Na pánvi rozehøejeme malé množství omastku a peèeme tenké zlatavé palaèinky. Na másle orestujeme jahody. Palaèinky naaranžujeme na talíø, pøehneme, do jejich støedu položíme peèený sníh a ozdobíme plátky restovaných jahod. Sypeme práškovým cukrem a zdobíme podle vlastní fantazie, tøeba jahodovými lísteèky nebo kvítky. Podáváme s vychlazeným mlékem.

Vytisknuto dne 05.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku