Cukrář.cz

Reklama



Mramorová bábovka

12.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
150 g hrubé mouky
150 g cukru
3 vejce
4 lžíce mléka
1 g citrónové kůry
5 g vanilkového cukru
20 g kakaa
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
50 g čokolády na vaření a barevnou cukrářskou rýži na ozdobení

INGREDIENCE
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kůru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do připraveného těsta. Asi osminu tohoto těsta oddělíme a smícháme s kakaem. Potom je rozředíme 1 lžící studeného mléka. Do předem připravené formy na bábovku, kterou jsme vytřeli rozehřátým tukem a dobře vysypali hrubou moukou, vlijeme nejdříve světlé a pak tmavé kakaové těsto. Formu s těstem dáme do trouby, vyhřáté asi na 250 °C, a potom při střední teplotě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení vyklopíme bábovku na talíř či prkénko. Necháme ji vychladnout. Vršek můžeme polít čokoládovou polevou a posypat barevnou rýží.

Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.