�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mramorová bábovka

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=161

Oddìlíme žloutky a bílky. Žloutky utøeme s cukrem do pìny, pøidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kùru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
150 g hrubé mouky
150 g cukru
3 vejce
4 lžíce mléka
1 g citrónové kùry
5 g vanilkového cukru
20 g kakaa
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
50 g èokolády na vaøení a barevnou cukráøskou rýži na ozdobení

INGREDIENCE
Oddìlíme žloutky a bílky. Žloutky utøeme s cukrem do pìny, pøidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kùru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky. Z bílkù ušleháme sníh a vmícháme jej do pøipraveného tìsta. Asi osminu tohoto tìsta oddìlíme a smícháme s kakaem. Potom je rozøedíme 1 lžící studeného mléka. Do pøedem pøipravené formy na bábovku, kterou jsme vytøeli rozehøátým tukem a dobøe vysypali hrubou moukou, vlijeme nejdøíve svìtlé a pak tmavé kakaové tìsto. Formu s tìstem dáme do trouby, vyhøáté asi na 250 °C, a potom pøi støední teplotì peèeme zhruba 45 minut. Po upeèení vyklopíme bábovku na talíø èi prkénko. Necháme ji vychladnout. Vršek mùžeme polít èokoládovou polevou a posypat barevnou rýží.

Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku