Cukrář.cz

Reklama



Národní tým ČR již zaklekává do startovních bloků / -3.

fiogf49gjkf0d

Další informace z infomostu Singapur – Brno, od manažera týmu Tomáše Konopky, má podtext předstartovního napětí. Přívěšek malajské pevninské části, stát Singapur, je malou ostrovní perličkou Malackého průlivu v Indickém oceáně a na rovník je coby harpunou dohodil.
Z této zeměpisné polohy je patrné, jaké klima je přítomno v městě, jež je i zároveň státem, který se pyšní druhým největším námořním přístavem světa. Slovo klima bylo jedním nejčastěji skloňovaným gramatickým termínem, který byl všudypřítomný při práci našich kuchařů, neboť teplota a vlhkost patří k Singapuru stejně tak, jako pití piva k našim pitným obyčejům.
Proto je středoevropským kuchařům zapotřebí vyvinutí nejenom soutěžního úsilí, nýbrž i produkce notné dávky důvtipu a technologických znalosti, jak tomuto teplotnímu vlivu úspěšně čelit. Avšak nejsou to pouze zmíněná teplota ovzduší a rosný bod vodních par, nýbrž i neustálý, na naše poměry nezvykle hyperaktivní ruch na každém kroku.
Tato skutečnost je úměrná rovnici plošných kilometrů tohoto oceánského ostrůvku versus počet jeho obyvatel, kdy výsledková hodnota staví Singapur v údaji počtu obyvatel na čtvereční kilometr na druhé místo na světě!
Z tohoto, na asijském kontinentě běžného stavu, vyplývala pro české kulinární emisary potřeba eliminovat ruch z kolem nich přemnoženého davu, a hledalo se řešení. A našlo se. Bylo docela prosté a typické pro všechny lidi světa, kteří mají společný zvyk nočního spánku.
Národní reprezentanti, mající beztak již rozhozený biorytmus dálkovým přesunem kontinentálním pásmem proti směru času a v souladu s rotací Zeměkoule, zvolili právě tuto strategii, kdy ruch ostrovního státního velkoměsta výrazně zpomalí svůj tep. Noční směna se ukázala být tou nejlepší a nejúčinnější variantou k vybřednutí pro nás z nezvyklého lomozu, a dala příležitost k větší koncentraci pro přípravu na první vystoupení, kterým bude úterní prezentace studené kuchyně. - foto Michal Moučka -

 

Ranní manažerský mítink byl pro tentokrát očekáván s dvojnásobným zájmem, kdy kromě organizačních pokynů byly nesmírně aktuální informace o přítomných národních týmech.
O důsledku slabší účasti soupeřů pro první zatěžkávací mezinárodní zkoušku našeho národního týmu, již byla řeč v minulé reportáži, ale tato mince negativ mohla mít svůj rub v další náležitosti, spočívají snad až v soustrastné benevolenci pořadatelů a komisařů vůči případnému torzu přítomných soutěžících. Jejich vděčnost a vstřícnost v souvislosti s leteckou anabází všech týmů, kterým se podařilo probít vzdušným prostorem až na tento kraj světa, by možná mohly vést k prohledání všech koutů skladu, ve snaze najít i tu poslední zapadnutou zlatou medaili, aby touto, v takovémto případě Pyrrhovou metou, se odvděčili za to, že vůbec někdo přijel. Takovýto druh pocty by měl ovšem dosti degradační nádech a v konkrétním případě naší reprezentace, by nepřinesl očekávaný výsledek původní záměru.
Mítinkový informační údaj na téma personální přítomnosti národních týmů, naštěstí tuto hypotetickou variantu vyloučil, když z původní sestavy národních reprezentací absentovalo pouze družstvo Walesu.
Z této informace vyplývá tudíž pozitivní fakt, že podmínky pro soutěž mající status světového poháru, budou v tomto směru regulérní a zisk kteréhokoli úspěchu, tak bude úspěchem veskrze čestným.



Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.