Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ POHÁR 2008 - Brno

fiogf49gjkf0d
 Ještě se nám na přeskáčku vrací Moravský pohár v cukrářské soutěži, jehož termín se nám zaklínil mezi Mistrovství světa cukrářů juniorů v Lisabonu a GastroHradec. Zprostředkovanými informacemi jsme vám již předtím přinesli krátkou reportáž na všeobecné postřehy včetně zaměření se na vítězný tým SŠPS Brno na Charbulově ulici.
Dnes, opět zprostředkovaně se seznámíme s 2. místem, které obsadila VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec.
Jak se již mnohokrát ukázalo v pozitivním výsledku, je dobré, když ve vedení dorostu se nachází někdo, kdo fandí soutěžní cukrařině, a vůbec nejlepší, když k tomuto vztahu může přidat své soutěžní znalosti. Pokud tyto poznatky jsou navíc opřeny o podstavu medailového ocenění lídra soutěžního týmu, výsledky  některého z jeho svěřenců pak mívají dobrý zvyk vést po paralelní linii svého trenéra.
Nejinak je tomu u bzenecké školy, která soutěž co soutěž vozí medaile ukutých z drahých kovů, že by pomalu bzenečtí jimi mohli dláždit chodební prostory své školy. Velkou přímou zásluhu na tomto úspěchu má vedoucí mistrová, dnešní mluvou učitelka, Marie Kučerová, sama ještě donedávna úspěšná soutěžačka, která z poslední olympiády dovezla bronzovou medaili. To samo o sobě by nestačilo. Každá aktivita, tak trochu navíc, musí mít požehnání z nejvyšších míst své působnosti. A onen potřebný palec vzhůru umí podržet v potřebné chvíli i ředitel školy Emil Ševčík. V sumě, sumárum se pak častokrát setkáváme se bzeneckými studenty na stupních vítězů. Na letošním Moravském poháru v Brně, neučinili bzenečtí ani pro tentokrát výjimku a obsadili celkové druhé místo, jehož hlavní aktérkou byla Lenka Slámová.



 
 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.