Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - cukrářský festival na mnoho způsobů / - 5

fiogf49gjkf0d

 

Veletrh v Rimini je ozdobou 135 tisícového města, kdy se tak jeho lidnatost rovná součtu obyvatel našich Českých Budějovic a Tábora. Místo polohy tohoto města nalezneme v severní třetině Itálie v oblasti Emilia – Romagna.
Samotný původ města má datum  zrodu v dobách slavné éry Říše římské, o čemž dosvědčují ještě funkční památky typu mostu císaře Tibéria jehož základní kámen byl položen v 1. století našeho letopočtu či Augustova brána a mnoho dalších památkových staveb z pozdější renesanční doby.
Samo město je svou architektonickou strukturou typické  přímořským slohem, který dokumentuje v pásmu několika řad ulic paralelně situovaných s mořským pobřežím a jejich odbočkami kvantum hotelů, které spolu s penziony – dle mého odhadu -  přesáhnou dobře počtu jednoho tisíce.
Velkou turistickou atrakcí je ve vzdálenosti 23 km od Rimini nejmenší republika na světě San Marino (pozor nezaměňovat se státem, kdy v této kategorii třímá prvenství Vatikán). Atrakcí San Marina je jeho poloha na hoře Monte Titano, lemované třemi hrady s přilehlým hustě obydleným podhradím. Příjezd do San Marina, jež vytváří město a stát pod jedním názvem, je ve znamení posledních 10 km jízdy, kdy zrak řidiče je upřen k oblakům. Samo prostředí tohoto orlího hnízda sestává z absolutní většiny z obchůdků s turistickými náměty a restauracemi.

 
Rimini město, pláž a moře

Republika San Marino na hoře Monte Titano

Že čokoláda může mít mnoho podob, tvarů, chutí náplní a mnoho dalšího ví každý cukrář, který se zpracováváním této pochutiny kakaového původu zaobírá. Avšak to, že s čokoládou může být i spojena oděvní móda, není záležitostí až tak úplně běžnou. Poprvé v historii všech ročníků riminských veletrhů se tato skutečnost vzájemné kombinace stala skutkem a místo tohoto druhu podívané bylo opět minicoloseum pod veletržní kopulí, kde se v atraktivní módní show uskutečnila přehlídka oděvů s čokoládovou tématikou. Rámec půvabu neobvyklé podívané byl dekorován akční přítomností sličných modelek.
Nezodpovězenou otázkou bylo, které části smíšeného publika přinesl čokoládový módní rej větší podívanou. Jistotným faktem je avšak dozajista  skutečnost, že  obě pohlaví měla možnost se v přeplněných ochozech malého colosea na co dívat.

 

 

Jaké střihy čokoládových oděvů byly návštěvníkům letošního SIGEPu nabídnuty ke shlédnutí ukazuje následující módní kolekce

  

  

   

Soutěž v provedení špičkových italských tvůrců čokoládové modeláže  byla na 29. ročníku cukrářského veletrhu dalším vkladem do širokého banku mnohočetnosti soutěžních interpretů. Letošní SIGEP byl nejenom tradičně výstavní, ale i posílil na soutěžním poli, jehož  stránka kvantity, jdoucí ruku s rukou ve šlépěji kvality mívá každým rokem zvyšující se úroveň.
Soutěž čokoládových výrobků připravila italská Čokoládová akademie.

  

  

  

  

 

  

  

  

Své zastoupení měl i primární produkt na výrobu čokolády, kakao. V bohatovém osvětovém programu byla návštěvníkům riminského veletrhu předvedena v působivém aranžmá ukázka původu kakaa, možnosti jeho zpracování a výsledný čokoládový efekt v rozličném provedení.

 

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 



Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.