Reklama |
SIGEP -zmrzlinové pokušení /-2
29. ročník Mezinárodního cukrářského, zmrzlinářského a pekařského veletrhu SIGEP v Rimini se vyznačuje světovou prioritou v tomto druhu potravinářského odvětví. Objem vystavovatelského kvanta v návaznosti na kvalitě a atraktivitě veletržní nabídky má nezastupitelnou podporu v mediální spolupráci. Na letošní 29. ročník SIGEPu přijelo 42 mediálních společností de facto z celého světa. Mám-li jmenovat pouze místa jejich působnosti se zřetelem na ta nejvzdálenější, jednalo se o odborná periodika z Austrálie a Nového Zélandu, Severní a Jižní Ameriky, Turecka, Číny, Ruska, včetně řady evropských zemí. Velkým oceněním našeho cukrářského portálu Cukrar.cz, je jeho zařazení pořadateli SIGEPu na 5. místo v rubrice mediálních partnerů ze zúčastněných 42 přítomných médií celého světa! Firma Fabbri má už za sebou jedno století výrobní tradice. Přesné datum vzniku rodinné firmy Fabbriových je datováno letopočtem 1905. Amarena Fabbri, je značka kvality vycházející z pečlivého výběru ovocných plodů a jejich úpravy, které se speciální technologickou metodou zpracovávají do sirupů. Jejich využití bývá použito v přípravě zmrzlin, dortů, granitů dezertů a mražených výrobků. Široký prostor výrobků pro optimální přípravu zmrzlin Speciální pasty pro výrobu zmrzliny sestávající z ovocných směsí a krémových past, které se vyznačují dlouhodobou vydatností, hygienickými požadavky ve spojení s kvalitou. Jedná se o ideální prostředek k přípravě zmrzlin a mražených polotovarů. Lehké a pohodlné využití polotovarů, díky němuž je možné okamžité použití umožňující vytvoření směsi, k jejímuž docílení je dostačující použití vody nebo mléka. Hygienický aspekt tohoto způsobu přípravy je zajištěn prostřednictvím pasterizace a tím je umožněn způsob rozmanitého použití. Zmrzlinová příprava na svátek zamilovaných svatého Valentýna musí být v pestrých barvách a symbolech lásky Jak upoutat zákazníkovo oko, které jak praví dávnověké obchodní moudrosloví, je tím prvním kupujícím? Odpověď na nákupní zmrzlinovou tématiku jsme měli možnost dostat při pohledu na aranžérské ztvárnění různorodě barevných (všimněte si, že žádná z barev nevytváří vertikální či diagonální paralelu) a plasticky umně vytvořených obrazců. Při nepřeberné množině různě zaranžovaných zmrzlinářských vitrín, se maně vkrádá na mysl otázka, kdeže se zastaví, či kam až může dospět výtvarná schopnost designerů zmrzlinové náplně vitrín, tak aby pokaždé byl zákazník upoután novým předmětem výtvarného uspořádání nabízeného sortimentu? Částečnou odpověď na danou otázku přináší pohled na stovku zmrzlinových vystavovatelů, kde co stánek, to zároveň odlišná grafika výtvarné upoutávky zmrzlinového pokušení. Itálie a zmrzlina má obdobnou spojitost jako Česko a pivo. Napříč tomu, že Italové nejsou objevitelé dnes po celém světě této rozšířené pochoutky, která má způsob konzumace v lízání, dovedli ji zřejmě k vrcholu dokonalosti. Původ zmrzliny má mnohem dřívější datum než je vznik Itálie jako celku. Nalézáme jej v historickém Řecku a snad prý i v Egyptě. Souhrnným slovem v antice. A byli to právě Italové, kteří způsobem sobě vlastním navrátili do éry novověku onu dávnou zašlou slávu antiky prostřednictvím renesance. Jesltiže je řeč o umění v souvislosti s renesančním vzkříšením, stejně tak lze přitovnat italský podíl na definitivním zdokonalení zmrzliny v našich novodobých dějinách.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |