Reklama |
SIGEP – Cukrářská exhibice v italském RIMINI /-1První vkročení na veletržní půdu největšího veletržního cukrářského salonu světa vždy navodí otázku odkud začít? Nejinak i při reportážní reprodukci veškerého děje spojeného s 29. ročníkem zmrzlinářského, cukrářského a pekařského oboru v největší výstavní katedrále světa profesí tohoto druhu. Začněme od konce, kdy poslední oficiální tisková zpráva vzešlá ze „Stampy“ riminské fiery, hovoří o expanzivním působení veletržní akce SIGEP na severoamerickém kontinentě v metropoli amerického státu Georgia, Atlantě. Americký SIGEP má již stanovený i pevný termín 21. - 23. září letošního roku. Avšak vraťme se z doby budoucna do současna a proberme krok po kroku, potažmo den po dni, děje spojeného s periodou výstavních akcí, které v městě největšího evropského přímořského letoviska mají tradici již bez mála tři desetiletí. Prvotním příznakem odlišnosti od ročníku minulého, byl nakupený objem soutěží. Jednalo se především o soutěže cukrářské na různých stupních organizačních podujetí, akce spojené s měřením sil aranžérských a dekoratérských umělců a, zde bych podtrhnul, velký, výstižněji řečeno progresivní nástup soutěžně pekařského umění. Je známou pravdou, že cukrář a umělecké ztvárnění jeho díla je odvěká spojitost. U pekařského oboru se spíše vždy jednalo o užitkovou výrobu, kde kumšt býval zastoupen spíše okrajově. Avšak letošní soutěžní „Bakery SIGEP“ byl plněobsažnou ukázkou toho, kolik je v pekařském řemesle ukryto prostoru pro zpodobnění kouzla těstové krásy, kterou doposud dokázali ze surovinového základu vytěžit v plné míře cukráři. Bližší podrobnosti nalezneme v pozdější pekařské reportáži. Bylo-li řečeno, že SIGEP je světovým králem cukrářských výstav, tak potvrzením tohoto výroku je i výčet zúčastněných firem v letošním RIMINI, jejichž počet podle předběžného propočtu přesáhl loňské vystavovatelské kvantum. Firmy předvádějící svů nabídkový potenciál ukázaly na nejenom již zavedený standard, ale v zájmu svého tržního uplatnění přicházely i s mnohou inovací svých projevů, technologií i surovinových kombinací. Pravidelnou nezbytností každého SIGEPu jsou předváděcí či seminární akce, a to opět všech zúčastněných oborů. - pokračování -
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |