Reklama |
Business
Víme, co už léta jíme?
21.09.2006, rubrika: Business
Sedmý největší pěstitel pšenice z 25 členských států Evropské unie jí letos sklidí tak málo, že nebude mít z čeho upéci chleba. Tou zemí je Česko. "Pekařské obilí budeme muset dovézt.
více...
Moderní klasika ve Fuzion Café
13.09.2006, rubrika: Business
Oživlá éra předminulého století v současné době se představila chodcům pohybujících se v prostoru Prahy 1 v podobě prvního rozvážkového bicyklu Delibike v České republice.
více...
Pravidla pro udělení značky kvalitních potravin Klasa se zpřísní
01.09.2006, rubrika: Business
Značka kvality KLASA znamená ocenění výrobků, které splňují nejpřísnější požadavky kvality a vyznačují se základními prioritami, kterými jsou tuzemskou výroba s převážujícím tuzemským původem surovin a nadstandardní kvalitou.
více...
Zmrzlinu ovládají cizinci
28.08.2006, rubrika: Business
Poslední z nejznámějších, ryze českých značek zmrzliny už patří do zahraničních rukou. Tradiční Míša, Nanuk nebo Eskymo totiž už patří společnosti Unilever. Ta tím posílí svou rodinu zmrzlin Algida a zároveň svou pozici jedničky na českém trhu.
více...
O půvabu kaváren a vůni Orientu
17.08.2006, rubrika: Business
"Nemáte tady někde coffeeshop?" nahnul jsem se v Naardenu k recepční v místní radnici. "Ale ano. Tady projděte dveřmi, chodbou pak úplně nakonec a doprava. Moc příjemný koutek," sekla profesionálně.
více...
Senátoři schválili nižší daň na kávu, čaj a cukrovinky
29.05.2006, rubrika: Business
Senátoři podpořili zařazení některých potravin do nižší pětiprocentní sazby daně z přidané hodnoty (DPH). V základní 19procentní sazbě DPH by tak zůstaly z potravin jen alkoholické nápoje.
více...
TĚSTOVINY CHUTNAJÍCÍ PO ČESKU
04.04.2006, rubrika: Business
Před 120 lety zemřel Hynek Zátka - českobudějovický podnikatel, mlynář a první majitel těstárny v zemích Rakousko-Uherska. Akciová společnost Bratři Zátkové přežila od roku 1884 leccos a dnes je jednou z největších českých producentů.
více...
Delta Pekárny se spojí s Odkolkem
30.03.2006, rubrika: Business
Podle názoru Potravinářské komory je ovšem vždy dobře, když mají jednotlivé obory svého lídra, jako například pivovarníci Prazdroj.
Lídr se úspěšně prosazuje vůči odběratelům, může po nich chtít vyšší ceny. více...
Unie bojuje s příliš drahým cukrem
28.03.2006, rubrika: Business
Nejistota pro zemědělce, nižší zisk pro cukrovarníky - ale velká naděje pro daňové poplatníky. Takové budou hlavní dopady reformy trhu s cukrem, jíž završila Evropská komise.
více...
Přesun na východ čokoládovnám nehrozí
22.03.2006, rubrika: Business
I pro obchodní řetězce je důležité, aby s námi měly dobré vztahy a společně jsme rozvíjeli prodej. Žádné zboží přitom neprodáváme pod jejich privátními značkami, ale jen pod vlastními.
více...
|
Dnes je úterý úterý 21. ledna 2025
svátek slaví Běla, zítra Slavomír Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |