Cukrář.cz

Reklama



Téma "jak polévat cukroví"


jak polévat cukroví
Od: vladka121

17.08.2010 17:02:21.
id: 7635.


Dobrý den,
prosím o radu, jak polévat třeba pařížské rohlíčky čokoládou, aby bylo krásně vidět pod ním ten krém. Mám to buď málo polité, že čokoláda steče nebo zase moc čokoládové, že krém není vidět. Dělám to tak, že vychlazené rohlíčky jeden po druhém máčím přímo v kastrůlku s čokoládou. Je to v technice nebo v připravě čokolády. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu na vaření + 100% tuk od oka.
Předem děkuji za Vaše rady

odpovědět

Nadpis: Re: jak polévat cukroví
Od: Johny

Vloženo: 18.08.2010 20:30:24.
ID: 7638.


Dobrý den Vlaďko!

Domnívám se, že váš problém je v poměru ředění čokolády. Rozpusťte si nejprve čokoládovou polevu na vodní lázni nebo v mikrovlné troubě a poté opatrně přilévejte rozpuštěný 100% tuk. Hustotu zkoušejte ponořením lžíce nebo vařečky do polevy, poté lžíci vytáhněte a prstem udělejte čáru na lžíci, podle toho, jak hluboká stopa vám v čokoládě zůstane, poznáte jak moc je hustá. Popř. zkuste si nechat polevu hustší, pár vychlazených rohlíčků potáhněte a popřípadě polevu opatrně dořeďte tukem. Zkuste si někde na kousek papírku nebo do sešitku poznamenat, kolik tuku na množství čokolády jste použila, odpadnou vám tyto problémy v budoucnu, pokud tedy bude zachována kvalita čokoládové polevy, což je někdy problém. :-))) Techniku potahování máte správnou...

Přeji mnoho úspěchů ... Johny

odpovědět

Nadpis: Re: jak polévat cukroví
Od: martina

Vloženo: 18.08.2010 22:02:10.
ID: 7639.


technika je podle me dobra,ale priprava je asi chybna podle toho co pisete tak mate cokoladu bud moc ridkou ze vam zteka a nebo prilis hustou ze vam na tom zase zustane,jinak ja pouzivam tez čokoladu na vařeni a 100% tuk tez od oka,ale poradim vam takovou mensi zkousku ja by ste mela poznat ze je spravne husta .Nez zacnete polejvat tak si vemte lzici nebo varecku a polejte ji a tak priblizne zjistite jak mate hustou cokoladu a jak vam drzi apopr.zahustite nebo zredite a muzete polejvat


odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: jak polévat cukroví
Od: Jana

Vloženo: 26.08.2010 22:59:24.
ID: 7650.


Možná může být problém v teplotě polevy, já jsem s tím bojovala dlouho, než jsem pochopila, že moc horká poleva je zároveň moc řídká, příliš zchladlá je zase tuhá. Nejvíc se mi osvědčilo nejprve rozpustit tabulku čokolády na vaření a asi třetinu kostky 100% tuku, nechat vychladnout a potom opatrně znovu mírně zahřát, ale opravdu mírně, nevím přesně, ale asi kolem 30 C. Takto poleva na rohličcích drží ideálně - rýhy krému jsou hezky vidět, a přitom je to celé rovnoměrně čokoládové.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.