Cukrář.cz

Reklama



Griliášová trubička

Griliášová trubička

26.7.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi. více...

Další novinky

Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 9.7.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. více...
 
Když použijem aspartam Když použijem aspartam 27.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na základě této zprávy FDA požádala ministerstvo spravedlnosti o zahájení vyšetřování velkou porotou, zda dvě ze Searlových studií o aspartamu nebyly zfalšované nebo neúplné. Velká porota nebyla nikdy svolána. více...
 
Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou 11.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečící více...
 
Cukrařina se sojou Cukrařina se sojou 9.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Soja má mimořádnou schopnost přijímat z půdy látky (až 200x více než žito) a tím se vysvětluje její bohatost živin. Obsahuje 40 % bílkovin, 20% tuku, 20 % uhlovodanů, 6 % soli, vápníku, fosforu, železa, 2 % leticinu a vitamíny A,B, D a E. více...
 
Ovocný dort Ovocný dort 4.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. více...
 
Krém do laskonek Krém do laskonek 2.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit. více...
 
Čoko muffiny Čoko muffiny 31.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová. více...
 
Sladovací preparáty do pečiva Sladovací preparáty do pečiva 28.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepný(sacharózu) hroznový (glukózu), sladový (maltósu). více...
 
Kávová zrna Kávová zrna 26.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pro začátek stačí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového tuku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku více...
 

[ další články ]


Dnes je sobota 31. července 2021
svátek slaví Ignác, zítra Oskar

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.