Cukrář.cz

Reklama



Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou

Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou

11.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečící více...

Další novinky

Cukrařina se sojou Cukrařina se sojou 9.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Soja má mimořádnou schopnost přijímat z půdy látky (až 200x více než žito) a tím se vysvětluje její bohatost živin. Obsahuje 40 % bílkovin, 20% tuku, 20 % uhlovodanů, 6 % soli, vápníku, fosforu, železa, 2 % leticinu a vitamíny A,B, D a E. více...
 
Ovocný dort Ovocný dort 4.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. více...
 
Krém do laskonek Krém do laskonek 2.6.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit. více...
 
Čoko muffiny Čoko muffiny 31.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová. více...
 
Sladovací preparáty do pečiva Sladovací preparáty do pečiva 28.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepný(sacharózu) hroznový (glukózu), sladový (maltósu). více...
 
Kávová zrna Kávová zrna 26.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pro začátek stačí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového tuku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku více...
 
Tvoříme listové těsto Tvoříme listové těsto 24.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vzal asi 20 dkg chlebového těsta, udělal z něho kouli, kterou potom rozválel a zabalil do něho kus prodělaného másla.
Těsto takto zhotovené převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci více...

 
Mascarpone Mascarpone 21.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii více...
 
SAKE SAKE 19.5.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V překladech do češtiny se běžně tvrdí, že sake je rýžové víno. Postup jeho výroby však je až na destilaci hodně podobný přípravě destilátů nebo výrobě piva. Základem pro výrobu sake je speciální druh rýže s vysokým obsahem škrobu. více...
 

[ další články ]


Dnes je úterý 15. června 2021
svátek slaví Vít, zítra Zbyněk

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.