Cukrář.cz

Reklama



Novináři

08.06.2005 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vážení a milí kolegové,                                                             

tak vidíte, za dobrotu na žebrotu...to pravděpodobně cítíte oba. Dovoluji si tedy přispět se svým názorem, neboť jste si o něj nepřímo řekli. Především oběma děkuji, že jste si vzali má slova za své. Ano, jedině ve výměně názorů, byť se brousí poněkud ostřejší hrany, má vždy obrovskou sílu něco změnit. Myslím, že každý má právo na svůj názor, a že konečně jsme snad v demokratické zemi, kde je to možné – to jsou první krůčky z totalismu nás, občanů, kteří vlastně děláme svoji zemi. Tudíž bez ironie Vám oběma velmi srdečně děkuji!! Jen houšť a větší kapky!!!!

Ano, novináři jsou někdy obtížný hmyz, ale též velmi užitečný. Poučka je z říše fauny, jeden druhého potřebujeme.
Toto se však také na učňovských školách neučí, že i ten nejlepší umělec v koutě díru do světa neudělá. A my se přeci pohybujeme ve světě businessu. Pokud se neumím prezentovat, pak splynu s davem a šlapu si po vlastních šancích.
Já vím, že bez popularity bych mnoha úspěchů nedosáhla - nemyslím jen ty soutěžní, ale třeba i ve výuce, atd. Rovněž i mé propojení s francouzskou školou prošlo dlouhodobou mediální cestou, kdy si píšu do sloupku na úvodní straně Lettre ANFP vedle pana prezidenta J.-J. Kardése – popularita ve Francii touto formou je v asi 20.000 výtiscích měsíčně. Výsledek? Spolupráce se školou CIFAP, kde kromě našich studentů na studium jsem odborným učitelem designu. Často se ptáte, proč ještě ode mě nevyšla cukrářská kniha. Pravda, děkuji vám všem za důvěru v mé psací a odborné znalosti. Přesto je vás málo. Vydat knihu bez popularity je obrovské finanční zatížení.

Pane Daněk, ano velmi si vážím naší spolupráce, jste velmi laskavý a obětavý odborník, přesto si dovoluji oponovat. Běžně se tisk uhání a dost stojí – je to jakási kasta „mocipánů mediálních“ – samozřejmě že existují vyjímky, ale věřte, že jich mnoho není.

A zde se ráda zastanu pana Řezáče. Ať je to jak chce a někdy nás zlobí svou neúnavností, je to jeden z těch poctivých zuřivých reportérů, ale alespoň máme co číst  -  pro nás aktivní soutěžící je nezbytnou součástí mediální podpora. Již tak je nesmírně těžké nacházet finanční podporu pro reprezentaci, a někdy ani nedojde naplnění, a bez mediální podpory by to bylo daleko horší.

Tak to tak vidím, že by opravdu bylo lepší se umět akceptovat a chápat, že každá naše činnost je důležitým faktorem pro „lepší zítřky“ našeho nádherného řemesla, a to včetně novinářské práce pana Řezáče.


P.S. A vlastně Vám děkuji, Vaše články přináší mediální popularitu a známost mé osoby…Takže „když se dva perou, třetí z toho má“…A tak Vám díky!!!!

 

Sladké umění je lásky hlazení!!!!

Vaše Mirka Slavíková
Professeur en sucre d´Art


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.