Reklama |
Svatební koláčkySvatební koláčky mají několik způsobů výroby. O jeden z nich se s námi podělila paní Majka, která ve své receptuře vychází z poznatku, že v některém způsobu pečení není náplň vzhledově i chuťově tak zřetelná, jako u způosobu, který používá ona sama. Při pečení koláčků jsou dva způsobu využití vajec. Buď se žloutky oddělí a z bílků se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. Tento způsob použití má přednost v tom, že puding je pro chut' i když není moc cítit a taky se tvaroh tolik neroztéká. O barvě se nyní nedá moc mluvit neboť pudinky bývají dost bledé. Existuji i varianta v přidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškotů do tvarohové náplně. Ale jen do vázaných buchet, protože se v buchtách tvaroh neztrácí. Receptura
Příbuzné články...
7.3.2021 Sladové přípravky v pečivu5.3.2021 Pařížská šlehačka / 2. 2.3.2021 Pařížská šlehačka /1. 1.3.2021 Smetanové bonbony 26.2.2021 Pijme včelí nápoj [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |