Reklama |
Cukrářské ozdoby
I. II. III. Rampouchy se vystříkají na papír pomocí hvězdičkové trubičky do tvaru menší, dlouhé šišky. Po zaschnutí je v peci ožehneme a slepujeme hned za tepla vždy k sobě dohromady. Po vychladnutí je na silnějším konci omočíme trochu v čokoládě a celou omočenou stranu obalíme do krystalového cukru nebo do jemně rozsekaných zelených mandlí (pistácií). Postupuje se tím způsobem, že nejprve vystříkáme na papír pomocí hladké trubičky žalud, na který pak na zadní stranu vystříkáme hvězdičkovou trubičkou žaludovou misku. Na pařížské hvězdy do čajového pečiva upečeme si předem z vaflového těsta spodečky. Na tyto pak nastříkáme pomocí malé hvězdičkové trubičky z pařížského krému hvězdice, které pak moučkovým cukrem zasypeme a do středu zapíchneme červenou třešni z hustého cukru. Hříbečky stříkáme na papír každý zvlášť. Spodečky stříkáme špičaté a hlavičky kulaté. První se pečou na plechu a druhé na prkně. Po upečení je slepujeme rozředěnou marcipánovou hmotou. Hlavičky máčíme v čokoládě. Tímtéž způsobem jako hříbečky, děláme z mandlové hmoty "Petit fourée" mochomůrky, avšak s tím rozdílem, že u některých druhů mochomůrek stříkáme hlavičky do špičky a pak po upečení máčíme hlavičky v červeném fondantu a bílé tečky vystříkáme z glazury.
Příbuzné články...
20.1.2021 Svatební koláčky18.1.2021 Cukrářské hry s jablky 15.1.2021 Analýza čokolády 13.1.2021 Jahodové mraky 11.1.2021 Těsto na zhotovení dortů [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí 25. ledna 2021
svátek slaví Miloš, zítra Zora Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |