Cukrář.cz

Reklama



Máslové karamelky karamely FUDGE

24.06.2020 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Receptura
400 g cukr krupice, 125 g máslo, 125 g čerstvé mléko, 125 g kondenzované mléko, 1 lusk vanilky

Příprava
Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu.). Necháme provařit do úplného rozpuštění karamelu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a stáhneme semínka, která přidáme do karamelu. Ještě chvilku šleháme směs do mírného vychladnutí.
Směs vylijeme na čistý, máslem potřený plech a nejlépe kovovou špachtlí naznačíme kostky karamelek a necháme úplně ztuhnout. Po té lehce rozlámeme.

Čokoládové fudge v "mikrovlnce"
750 strouhaná čokoláda na vaření , 440 g slazené kondenzované mléko, 70 g máslo

Příprava
Směs rozpouštíme v mikrovlnné troubě asi 3 až 5 minut, během té doby( asi každé 1 a půl minuty) 3x vymícháme. Opět velmi dobře vymícháme a vylijeme na máslem namazaný čistý plech a naznačíme špachtlí kostičky.

Oříškovo čokoládové fudge:
Do směsi čokoládové přidáme 250 g sekaných ořechů dle vlastní chuti.


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.