
Nepečená roláda
INGREDIENCE
25 dkg piškotů
5 dkg moučkového cukru
3 dkg kakaa
6 lžic rumu
8 lžic silné vařené kávy
Krém:
15 dkg másla
14 dkg cukru
vanilkový cukr
žloutek
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). Pokud by z piškotů vzniklo příliš tuhé těsto, přidáme více černé kávy. Těsto se nesmí drobit, musí jít dobře rozválet
Pomerančové měsíčky
INGREDIENCE
4 pomeranče
3 lžíce citrónové šťávy
5 lžic pískového cukru
6 plátků želatiny
2 dl pomerančového džusu
POSTUP PŘÍPRAVY
Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme (zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme, dáme do hrnku, přilijeme citrónovou šťávu, cukr a přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Přidáme pokrájenou dužinu, šťávu a džus. Promícháme, přecedíme a rosolem naplníme misky z pomerančové kůry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrně nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.
Zmrzlina s horkou omáčkou
INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 lžíce cukru
2 dl vypeckovaných třešní
1 dl rybízu
1 lžička Solamylu
0,2 dl rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.