Cukrář.cz

Reklama



Vánoční pepřovníčky

20.12.2018 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

V dnešní lekci pečení vánočního cukroví si předvedeme trochu méně známé pečivo Peprníček, které se vyznačuje opravdu zajímavou peprnější chutí. Jedná se již o třetí ukázku, kdy je ještě dalších pět před námi. Průvodcem kurzu je opět Martin Beránek.

Pepřovníčky

Cca 500 g hotového
 170 g medu
 100 g cukru krupice
 1 vejce
 5 g perníkového koření
 ¼ KL pepře bílého mletého
 340 g mouky hladké
 5 g Amonium neboli Cukrářské droždí

 
 
 
 
Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Rozehřívání cukru s medem
2 - Rozehřátá směs
3 - Přimícháme vejce, perníkové koření, a mletý bílý pepř
4 - Prositá mouka
5 - Přidání medové směsi, v misce amonium rozpuštěné ve vodě
6 - Zpracování těsta
7 - Vyválíme malé kuličky a pečeme lehce do zlatova
8 - Hotové peprníčky

Postup
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C (Horký vzduch 170 °C) do světle žluta. Necháme dobře vychladnout.


Dnes je čtvrtek 21. března 2019
svátek slaví Radek, zítra Leona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.