Cukrář.cz

Reklama



Valentýnské vyznání

12.02.2017 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

 

Zmrzlinová srdce na mirabelkové omáčce 

Suroviny
500 g zralých mirabelek (možno i jiné ovoce tohoto druhu)
2 PL medu
2PL citronové šťávy
4 PL sladké smetany
500 ml balené čokoládové zmrzliny

Zdobení
75 g hoblované čokolády

Příprava
Mirabelky krátce blašírujeme (krátce napaříme) a potom odpeckujeme. Ovoce s medem  a citronovou šťávou vložíme do mixéru a zpracujeme na kaši.
Ovocnou kaši rozdělíme na 4 dezertní talíře. Porcí smetany (o velikosti polévkové lžíce) ozdobíme na čtyřikrát v rovnoměrných odstupech po celém obvodě nanesené ovocné omáčky (viz obr.). Nakrájíme plátky zmrzliny o síle asi 1.5 cm o rozměru mírně přesahujícím velikost srdcového vykrajovače, kterým ze zmrzliny vykrojíme srdíčka. Srdce položíme na mirabelkovou omáčku a střídmě ozdobíme čokoládovými hoblinami.

 

 

 

V den kdy se únor v čase půlí
a čtrnáctkou se ozdobí,
- a třebas v poli sněhu fůry -
čas lásky přijde období.

Je to chvíle času lásky,
vášnivého vyznání,
kdy v touze hladím tvoje vlásky
a zvon citů vyzvání.

Ať je chladno a  chlad mrazí,
mráz maluje na okně,
- milenci jsou si víc drazí -
a vroucně touží po sobě.

I já na tě dneska čekám,
s rytmem srdce v poklusu,
v myšlenkách svých k tobě spěchám
v svém pocitovém rébusu.

Má mě ráda, či snad nemá,
proč že já se takto ptám,
odpověď v otázce je němá,
- protože ji dávno znám. -

Tvoje paže, tvoje rety,
mluví řečí výmluvnou,
- láska boří mocné světy -
a je zbraní nesmírnou.

A i dnes tak přesvědčí mě
plamen žáru tvého těla,
napříč chladu v dnešní zimě
- vím, že mně chceš a vždy chtěla. -

Stejně jako chci já tebe
-  ta věc nemůže být jiná -
ty si můj dar přišlý z nebe.
- na den svátku Valentýna. -

 


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.