Cukrář.cz

Reklama



Téma "jak uskladnit vánoční cukroví, aby rychle neměklo"


jak uskladnit vánoční cukroví, aby rychle neměklo
Od: Šarlota

14.11.2011 15:14:57.
id: 8324.


Dobrý den,
prosím o radu. Chtěla bych na vánoce upéct košíčky plněné máslovým krémem a ořechy plněné piškotovo-máslovou náplní.V předešlých letech se mi moc nedařilo, protože mně cukroví rychle změkne, rozpadá se v ruce a jediná možnost, jak je sníst je, že je nabíráme lžičkou. Cukroví začínám péct v polovině prosince a plním 22.12. Bydlím v paneláku, takže cukroví s krémem skladuji buď na balkoně nebo v lednici. Jinde to nejde, protože je v bytě teplo. Poradí mi někdo, kde dělám chybu?
Děkuji moc za odpověď.Š.

odpovědět

Nadpis: Re: jak uskladnit vánoční cukroví, aby rychle neměklo
Od: Ivana

Vloženo: 06.12.2011 10:10:18.
ID: 8361.


Dobry den,
dejte cukrovi do krabice, vylozene alobalem. Cukrovi skladejte po druzich, ale oddelene (vytvorte "pricky" z alobalu) tak, aby jednotlive druhy nemohly vzajemne nasavat vlhkost. Vrstvy jeste prolozte nejlepe ubrouky, ktere natahnou vlhkost. Pokus mate dostatecne velke dozy pro mikrovlnku, muzete cukrovi dobre uchovat v nich. Pak ale dejte na dno zase ubrousek, a ubrouskem cukrovi prikryjte a viko uzavrete.
Takto se mi dari uchovavat bezlepkove cukrovi, ktere se po natahnuti vlhkosti jinak okamzite rozpada.
Jeste neco- hlidejte si pocasi, pokud skladujete na balkone. Pokud prsi, nebo jsou mlhy, je opravdu lepsi dat cukrovi do doz. Dozy dejte do krabice a na tu hodte deku, aby na promenlivem pocasi (slunce) nezlukly.
At se zdari
zdravim
Ivana

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.