Cukrář.cz

Reklama



Téma "krem vs.marcipan??"


krem vs.marcipan??
Od: market

7.6.2011 9:43:03.
id: 8128.


Dobra den, potřebovala bych poradit. Peču dorty a vždy když dort potahnu cely do marcipanu tak se mi marcipan do druheho dne roztece:(. Pouzívám k obmazaní pod marcipan maslovy krem. Recept na krem používám ješte z učnaku-klasický žlouták vyslehany s maslem.Můze to byt kremem nebo spatna teplota v lednici????

odpovědět

Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Lucie

Vloženo: 10.6.2011 7:41:52.
ID: 8129.


Dobrý den, určitě dotr krémem nepotírejte. Rozetřete jen to, co vám vykukuje a víc nic. Budete mít po problému. Co se týká teploty lednice, vůbec není třeba ji nastavit naplno. Jestli máte lednici samoodmrazovací a na zadní stěně se drží víc kapky vody, strčte za dort polistyren jako izolaci :o)

odpovědět

Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od:

Vloženo: 12.6.2011 22:38:22.
ID: 8136.


Ušlehat 100%tuk a cukr moučka ,tímto krémem potřít slabou vrstvu na dort a po ztuhnutí potahovat marcipánem.

odpovědět

Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: mivojti

Vloženo: 11.7.2011 15:08:11.
ID: 8163.


Já pod marcipán používám stejný krém jako vy - základní žloutkový vyšlehaný 1:1 s máslem a nemám žádný problém. Je ale potřeba dodržet poměr másla a žloutkového krému.

odpovědět

Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Lusy

Vloženo: 26.1.2012 20:01:29.
ID: 8408.


Ahoj Markéto, já používám pudinkový krém.
Uvaříte si jakýkoliv pudink, necháte úplně vychladnout. Mezitím si ušleháte máslo a po lžících začnete přidávat i studený pudink. Vše šleháme a přidáme moučkový cukr dle chuti a na dochucení můžete použít rum nebo nějaké aroma.

Nejlepší pudink je kokosový (skoro bílý)-potom jde krásně obarvit barvivem..nebo když potřebujete bílý krém..

odpovědět

Nadpis: Re: krem vs.marcipan??
Od: Maruš

Vloženo: 1.2.2012 11:00:35.
ID: 8417.


Marcipán nebo jiná potahovka se rozteče na krému s bází vody. Já používám na 1 máslo a cca 17 dkg cukru moučnou kaši ze 1/4 l mléka 2PL plh. mouky, 2 vanilk. cukrů a 7 dkg 100% tuku. Nikdy se potahovka nerozteče.
Pozor na kapky vody na zadní stěně a vlhkost v lednici. Ta taky potahovku rozpouští. Na zadní stěně lednice mám tenký polystyren, zabrání vlhnutí dortu.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
    Nadpis: marcipan??
Od: zuzka

Vloženo: 21.2.2012 15:21:08.
ID: 8435.


prosím o radu mám poslední dobou problém z marcipánem potahovaním co si dělám doma,recept mám taký:
suš.mléko Laktíno 150,cuk moučka270,ZPT a nebo olej 30,med a nekdy dávám i škroboví sirup50g.aroma mandlové a trochu vody.
když si ho pěkne spracu ji tak se mi hodně láme ale když tam přidám trochu vody tak se mi zas moc lepí prosím o radu.děkuji předem.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 15. září 2019
svátek slaví Jolana, zítra Ludmila

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.