Cukrář.cz

Reklama



Téma "lékořicový pendrek"


lékořicový pendrek
Od: mags

1.4.2006 1:18:01.
id: 761.


Četl jsem poptávku po receptu na lékořicové pendreky. Zatím bez odezvy. Mě by taka moc zajímala výroba této jedinečné lahůdky. Najde se tady někdo kdo ví co a jak - jak na to abych si to vyrobil?!
Díky všem kdo ví a odpoví

odpovědět

Nadpis: Re: lékořicový pendrek
Od: lada

Vloženo: 15.2.2009 8:54:47.
ID: 5848.


nevíte prosím recept na pendrek a nebo aspon složení

odpovědět

    Nadpis: Re: lékořicový pendrek
Od: Komár

Vloženo: 3.8.2009 19:53:01.
ID: 6673.


Protože sem nemůžu dávat odkaz na jinou stránku, zkopíroval jsem kousek textu Gabriely Vošolkové o Lékořici lysé z jiné stránky, snad se nebude zlobit. Článek byl zveřejněn 25.07.2003 Doufám že to někomu pomůže.

Kořeny lékořice, které jsou silné asi jako prst a dosahují délky až osmi metrů, se sklízejí na podzim. Omyjí se, oloupou, nastrouhají a nakonec se vyvaří ve vodě. Vznikne hustá černá tekutina, která se před ztuhnutím slije do nádob. Masa se dále zpracovává především v potravinářství a likérnictví. Používá se také při výrobě limonád a některých druhů piv. Do piva se přidávala proto, že zvyšuje pěnivost. Lékořicí se také upravuje chuť tabáku. Pokud si chcete vyrobit oblíbenou černou pochoutku pendrek, není nic jednoduššího. Jedná se o zahuštěný a upravený extrakt z kořene. Ten získáte tak, že kořen lékořice nakrájíte na drobné kousky, rozmačkáte a umelete v mlýnku. Získáte výtažek, který se vaří v měděném kotli, až získá hnědočernou barvu a zhoustne.

odpovědět

       Nadpis: Re: lékořicový pendrek
Od: Karlos

Vloženo: 6.8.2009 14:57:44.
ID: 6692.


Opravdu pravý pendrek neobsahuje ani želatinu, škrob, nic takového?


odpovědět

Nadpis: Re: lékořicový pendrek
Od: jirkab

Vloženo: 15.4.2015 21:32:45.
ID: 12942.


To je jasny ze obsahuje.Cisty vyvar z korenu je padesatkrat sladsi nez cukr..V podstate musi byt nechutny..taky bychom museli mit tuny korenu, coz je nesmysl..nevim co je v pendreku nosic, co proste dela tu masu, pripada mi to jako mouka..tezko odhadnout kolik je v pendreku rozvareneho korene, nebo sesbirane peny, ale budou to max procenta.ne li promile.Tolik ma predstava venkovana.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: lékořicový pendrek
Od: Kuťajs

Vloženo: 7.1.2016 17:59:55.
ID: 13208.


"Kořen lékořice lysé obsahuje mnoho léčivých látek, především pak fytoestrogeny a flavonoidy. Díky obsahu glycirizinu má sladkou, ale jakoby zatuchlou chuť, proto se v případě pochutin deglycirizinuje." (citace článku z roku 11.11.2007)

Ví někdo co to znamená v praxi? Jak zbavit lékořici toho cukru?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek 19. září 2019
svátek slaví Zita, zítra Oleg

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.