Cukrář.cz

Reklama



Téma "Tajemství medovníku je"


Tajemství medovníku je
Od: HeRa

29.07.2010 10:07:09.
id: 7601.


v [color=#BF0000][b]MOUCE[/b][/color]
Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář .cz a podle něj jsem to udělala S [color=#FF0040]TĚMITO OBMĚNAMI[/color]
Povedl se dokonale ,chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu. Uhodil mě do oka název v originálu [color=#BF40FF]RYŽIK[/color] rusky se žito řekne [color=#BF00BF]рожь[/color] a slovensky [color=#BF00FF] raž[/color] na pytlíku s moukou je dokonce nápis i v sloveštině - ražná múka a tak jsem to vyzkoušela a výsledek mě ohromil! [color=#FF0080] [b]JE TO ONO [/b]![/color]
Jako náplň jsem udělala krém z moučné kaše s máslem ,málo sladký, protože vůně i chuť karamelu je v plackách.
Je to tento recept :
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
Těsto:
100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžička octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,
700g hladké mouky,[color=#BF0040] změna [b]360 g[/b][/color] a hlavně ta mouka je [color=#FF0040][b]ŽITNÁ[/b][/color]

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném vychladnutí přidáme 700 g hladké mouky.Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci.

odpovědět

Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Hav.

Vloženo: 01.08.2010 8:00:32.
ID: 7605.


Jestli dobře rozumím, tak jste udělala medovník z žitné mouky. Dělám to také tak a je výborný.

odpovědět

Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: KostyaSes

Vloženo: 31.03.2017 7:15:27.
ID: 13644.




odpovědět

Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Soňa

Vloženo: 12.07.2019 7:00:59.
ID: 14090.


Prosím jak je to s původem medovníku? Zde se píše, že je to ruský recept a jinde se tvrdí, že se jedná o arménskou recepturu.
SOŇA

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Hav.

Vloženo: 25.07.2019 21:46:10.
ID: 14098.


Těžko říct. Obdobný recept je v kuchařce Vaříme zdravě chutně a hospodárně uveden jako levný dort zázrak.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 16. dubna 2024
svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.