Cukrář.cz
GastroNews.cz

Partneři



Téma "Pařížský krém"


Pařížský krém
Od: Romana

19.3.2006 21:00:27.
id: 719.


Prosím vás, nemáte někdo recept na Pařížský krém (ne Pařížskou šlehačku)? Vím, že k jeho výrobě byla použita šlehačka, čokoláda či kakao, cukr a máslo. Bohužel neznám přesný postup a poměr surovin. Předem děkuji!

odpovědět

Nadpis: Re: Pařížský krém
Od:

Vloženo: 9.4.2006 14:20:35.
ID: 778.


Na pařížské rohlíčky používám tento krém:
1,5 dl mléka, 2-3 žloutky, 5 dkg kakaa. Míchá se v parní lázni do zhoustnutí. Nechá se vychladnout.
Vymíchám jedno máslo s 15dkg cukru a přidám krém.
A ještě jeden, který používám na plnění dortu:
100g práškového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce mléka nebo sladké smetany, 50 g strouhané hořké čokolády. Vyšlehám do pěny a opět míchám v parní lázni do zhoustnutí. Vychladnuté přidám do vymíchaného másla.
Snad Vám to pomůže.


odpovědět

    Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Romana

Vloženo: 9.4.2006 21:58:01.
ID: 781.


Děkuji, určitě pomůže!!! Už jsem ani nedoufala, že mi někdo odpoví:-)

odpovědět

Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Johny

Vloženo: 11.4.2006 17:36:52.
ID: 786.


Jestli můžu, rád bych také připojil nějaké recepty -

Pařížská šlehačka - lehká -
cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.

Pařížský krém - těžký -
smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg

- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.

Snad se dílo zdaří, přeji mnoho úspěchů! Johny


odpovědět

Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Romana

Vloženo: 11.4.2006 21:16:53.
ID: 788.


Johny, jste hodný. Moc Vám za recepty děkuji:-)

odpovědět

Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: marie

Vloženo: 8.8.2007 12:24:07.
ID: 2661.


muzu pouzit parizskou slehacku jako napln-krem k plneni dortu,nebo je jen ke zdobeni na povrchu?jde mi o to,aby dort drzel tvar -dekuji za jakoukolliv odpoved!!

marie

odpovědět

Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Miriam

Vloženo: 8.8.2007 19:53:21.
ID: 2667.


Ahoj ,samozřejmě že můžeš použít pařížskou do dortu,je to vynikající!!samozřejmě ale zaleží,jak se ti šlehačka vyšlehá.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek 24. října 2014
svátek slaví Nina, zítra Beáta

Top 5 měsíce

Tipy na recept

Bazar

    v tuto chvíli nejsou k dispozici žádné inzeráty...

více...

Zaměstnání

Databáze dodavatelů

(c) 2001-2014 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.