Cukrář.cz

Reklama



Téma "modelování květin"


modelování květin
Od: Jana

16.09.2009 18:35:59.
id: 6881.


Dobrý den všem, chci se zeptat na vaše zkušenosti s modelováním květin z marcipánu nebo podobných hmot. Jsem amatér, naučila jsem se obstojně lístky, růže, nějaké karafiáty, ale chtěla bych umět víc. Na internetu jsem si prohlížela stránky se zahraničními návody, jak vytvářet neuvěřitelné květy, myslela jsem, že jsou to živé rostliny. Jenže všude se tam používá spousta hotových polotovarů, dají se sehnat i u nás? Anebo hezky česky - dokážeme je vyrobit z dostupných surovin "na koleně?" Teď zrovna zkouším něco jako "nevěstin závoj", tenoučká tyčinka z marcipánu, a na ni po zaschnutí namáčknu mrňavou kuličku z fondánu, kterou nůžkami trochu rozčepýřím. Mezi růže zapíchnu 3 - 5 ks. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto?

odpovědět

Nadpis: Re: modelování květin
Od: Marie

Vloženo: 19.09.2009 20:02:55.
ID: 6896.


Jani,a Vy říkáte,že neumíte s marcipánem,to co vytváříte je docela umění,na koleně se dá vytvořit hodně,prostě zkoušet a zkoušet,je i dost časopisů,kde jsou ukázky s návody.Prodávají se různá udělátka,která lze nahradit levnějšími,uvidíte podle tvarů,já koukám i v hračkárnách po soupravách nebo jednotlivých kusech pro malé cukrářky a kuchařinky.Mimochodem na nevěstin závoj jsem si ještě netroufla,tak jdu zkoušet.Přeji hodně trpělivosti a zdařilých výrobků

odpovědět

Nadpis: Re: modelování květin
Od: MH

Vloženo: 21.09.2009 10:22:30.
ID: 6906.


Ahoj.Pokud se mužu taky vložit do diskuze o květinách z marcipánu,tak zrovna včera jsem poprvé zkoušela dělat květiny podle časopisu,který jsem si objednala zároven s ruznými tvořítky na lístky a květy a na poprvé tedy nic moc.Jinak už asi 10let si tvořím květy na koleně jak říká p.Jana hlavně ruže,ale ta orchydea a jiné se snad taky jednou podaří.Smula je,že je to vše psané v angl.a té já nerozumím.Ale podle obázku se dá hodně pochopit.Jo Jani,pokud Vám pomuže,já ty malé drobné kvítka už leta kupuji v květinovce.Ted zrovna jsem je dávala na svat.dorty mezy rudé ruže a vypadá to krásně.Nevím ten přesný název,ale je to květina živá,prodává se po větvičkách 1ks.asi za 20kč.a nevadí jí ani chlad,když musí do lednice na dortu.Tak snad vám to nějak pomuže a měla bych i na ukázku své dorty ale nevím zda mužu napsat adresu.Pokud byste měla zájem,ozvěte se.At se díla daří.S pozdravem Mirka.

odpovědět

Nadpis: Re: modelování květin
Od: Mirka

Vloženo: 21.09.2009 10:42:03.
ID: 6909.


Ahoj.Pokud se mužu vložit do diskuze s květinama,já si taky už léta dělám květiny na koleně,ale včera jsem zkoušela květiny podle časop.,ktery jsem si objednala zároven s mnoha tvořítky a na poprvé nic moc.Je to bohužel v angl.a té já nerozumím,ale dá se hodně pochopit z obrázku.Ale ona ta orchidea a jiné další květy se jednou snad povedou.Taky jsem ještě chtěla Jani dodat,že já dávám místo nevěst.závoje na dort živé kvítka,které prodávají v každé květinovce po větvičkách tj.1ks asi za 20kc.Snese i chlad v lednici s dortem a vypadá to krásně.Dávám je snad mezy každé květiny na dortu i svat.atd.Pro ukázku bych napsala adresu na mé dorty,ale navím zda to mužu.Pokud byste chtěla,ozvěte se zde.Aby se Vám dařilo,přeje Mirka.

odpovědět

Nadpis: Re: modelování květin
Od: Jana

Vloženo: 21.09.2009 17:51:35.
ID: 6914.


Děkuji za podporu. Tak jsem teda zkusila ten nevěstin závoj. Zdálky vypadal dobře, ovšem zblízka každá "kytička" vypadala spíš jako lysohlávka, protože lepkavý fondán nešel rozčepýřit vůbec ničím..... Celá rodina se tím dobře bavila, ale navzdory posměchu to zkusím znovu třeba z marcipánu.

odpovědět

Nadpis: patschwork
Od: Jana

Vloženo: 14.10.2009 15:59:41.
ID: 6956.


Dorbý den, vidím, že jsou zde již zkušení cukráři a tak Vás žádám o radu jak zacházet s tvořítkem na patschwork (girlanda vánoční), když jichci obtisknou do marcipánu, tak mi tam zaleze do všech direk a pak ji nemohu sejmout ani nijak vyklepnout. Děkuji Vám za odpověď.

odpovědět

    Nadpis: Re: patschwork
Od: Zuzajda

Vloženo: 18.10.2009 22:17:13.
ID: 6962.


Zdravím,Vyválený plát jemně,ale hustě pocukruji,přebytečný cukr setřu,takže my zůstaně jemný povlak a pak vykrajuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: patschwork
Od: mirinda

Vloženo: 31.07.2011 17:24:54.
ID: 8177.


podle původníh rad jsem zkoušela tvořítko potřít jemně olejem . lépe se mi osvětčilo kvořítko vytlačovat přez jemný mikroténový sáček.přeji st se daří Mirka

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: modelování květin
Od: capuccinka

Vloženo: 10.08.2013 0:09:49.
ID: 10161.


Dobrý den,modelování a taky drátkování kytiček je mým snem naučit se.Už nějakou dobu se na internetu snažím sehnat paní lektorku,která by mě tu krásu naučila.Pořádají se kurzy,ale všechny jsou pro mě z ruky,jsem z Teplic a našla jsem jen Vrchlabí,Kroměříž,Valašské Meziříčí a České Budějovice.Nakonec jsem narazila na internetu na paní,která byla ochotná přijet za mnou s tím,že mám sehnat ještě minimálně 5 zájemců a prostory.Všechno jsem dala dohromady a paní se pak vypařila z netu jako pára nad hrncem.....nevíte prosím náhodou o někom????

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.