Cukrář.cz

Reklama



Téma "ananasový terč"


ananasový terč
Od: Jarek

8.4.2009 21:32:44.
id: 6248.


dobrý večer nevíte prosím někdo recept na ananasové terče? díky za odpověd .

odpovědět

Nadpis: Re: ananasový terč
Od: Blanka

Vloženo: 9.4.2009 8:20:20.
ID: 6258.


Ahoj, terče se dělají tak, že se udělá klasická roláda s oblíbeným krémem, nechá se ztuhnout, nakrájí se na plátky, které se pokládají, na obvod se krémem nastříká kolečko, do něj se dá ananas nebo jakékoliv jiné ovoce, potře se želatinou a dobrou chuť...

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: ananasový terč
Od: Hav

Vloženo: 9.4.2009 11:32:51.
ID: 6261.


Odpovím Vám, i když vlastně recept neznám.
Kdysi ananasové a broskvové terče bývaly v nabídce některých pražských cukráren, kde jsem je ochutnala, okoukla a pak jsem je dělala takto :
kulatý plátek kakaového korpusu - používám třené těsto, které jsem zde již zveřejnila, protože je těžší. Domnívám se, že se k tomuto účelu hodí lépe než lehoučké piškotové těsto. Průměr koleček byl cca 6 až 8 cm. Kolečko jsem shora i po stranách namazala těžší pařížskou šlehačkou ( 1/4 l 33% smetany a 10 dkg čokolády na vaření), po obvodu jsem nastříkla vroubkovou trubičkou ohrádku a dovniř vložila ananas a ještě raději 1/2 broskve.
Trochu jsem zalila dortovým želé (želatina, agar).
Strany dortíku a větší část nastříkané ohrádky jsem potřela, po vychlazení, čokoládou.
Úvodem jsem jen chtěla říct, že není vždy nutné znát přesný recept, ale je možné napodobovat a vkládat vlastní nápady a řešení. Mluvím teď o domácím pečení, kde nejsem svázaná cenovými kalkulacemi a pod.
Vzhledem k Vašemu mládí bych Vám doporučila zaměřit se na zvládnutí základních těst a náplní.
Také si všímejte ( a zkoušejte), co se k čemu hodí.
Myslím třeba to, jaké ovoce je lepší ke kterým druhům krémů, v jakém vztahu jsou k sobě kakao a ořechy, orientovat se ve všech možných dortových želé, cukrárenských želé, agaru, želatiny, znát, kdy je co vhodné použít. ( Myslím tím třeba i subjektivní pocit, že k pařížské šlehačce se hodí banány, broskve, ananas, višně, ale nepoužila bych jahody, borůvky, maliny, že dají-li se dohromady ořechy a kakao, tak se ztratí chuť ořechů a jsou tam vlastně zbytečné). Jako již několikrát Vás odkážu na knížky, kterých je teď nepřeberné množstvé - já jsem začínala s 2 knížkami téměř bez obrázků.
Např. v knížce o dortech je jich tolik, že kdybyste je vyzkoušel všechny, tak z Vás musí být cukrář i kdybyste nechtěl.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek 24. května 2019
svátek slaví Jana, zítra Viola

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.