Cukrář.cz

Reklama



Téma "pralinky"


pralinky
Od: Jarek

07.04.2009 19:56:49.
id: 6221.


chtěl bych vás moc poprosit jestli neváíte jak bych si doma mohl udělat různé druhy pralinek , višní v čokoládě a bonbony , formičky mám zajímají mě recepty na krémy , jakou použít čokoládu a atd.....


odpovědět

Nadpis: Re: pralinky
Od: Johny

Vloženo: 08.04.2009 23:36:54.
ID: 6254.


Jarku,

příprava bonbónů není jen tak. Pro jejich přípravu je nejvhodnější "pravá" čokoláda, která vyžaduje při používání svá pravidla a určitou zručnost. Je to i o přesném dodržování stanovených teplot!
Jinak receptura na základní ganache (což je mimo jiné i náplň do bonbónů) je uvedena v příspěvku ze 3.4.2009.

S pozdravem Johny

odpovědět

Nadpis: Re: pralinky
Od: Gábina

Vloženo: 17.12.2009 14:39:47.
ID: 7158.


Byla jsem na kurzu na výrobu pralinek (cca 5tihodinový), pořídila jsem si pár forem, teploměr a čokoládu. Nemám mramorovou desku, nahradila jsem ji skleněnou, ikdyž asi to není adekvátní náhrada... Ještě jsem si vytiskla Johnyho příspěvek o temperování čokolády... Pralinky se v domácím prostředí docela daří, jen někdy se stane, že jsou jakoby mramorové - mají na povrchu sem tam světlou čárku nebo flíček, jinak jsou docela i lesklé.. Nevíte, prosím, někdo, proč tam vznikají ty "mapky"? Moc děkuji, pokud mi poradíte s profi zkušenostmi.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: pralinky
Od: EvaK

Vloženo: 11.01.2010 17:11:31.
ID: 7231.


Dobrý den Gábino. Může to být nedostatečným promícháním teplé čokolády s tou ochlazenou /i v případě, že jste čokoládu mohla příliš ochladit a ta moc ztuhla.../ nebo že jste čokoládu při rozpouštění příliš nahřála nebo i to, že se do čokolády dostala nějaká nečistota nebo voda.... Záleží na tom, jestli se Vám to stává pravidelně nebo jen občas. Profík nejsem, ale asi půl roku jsem s pravou čokoládou pracovala a absolvovala několik předváděcích kurzů jedné firmy, která pravou čokoládu k nám dováží. Snad Vám to trošku pomůže. Kdyžtak napište, jestli to byl třeba jeden z těchto důvodů nebo jestli jste přišla i na něco jiného:) Eva

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.