Cukrář.cz

Reklama



Téma "Čokoládový potah na dort"


Čokoládový potah na dort
Od: gábi

20.03.2009 15:22:22.
id: 6068.


dobrý den chtěla bych prosím napsat nějaký dobrý recept na čokoládovou hmotu tmavou na potažení dortu všude sem se dočetla jen o hmotě vhodné na figurky. Ještě jeden dotaz: jak docílím ozdob na dort z čokolády jako jsou třeba různé tenké tvary jako papír, různě nakrčené nebo různých mřížek a podobně. moc děkuji za odpověď

odpovědět

Nadpis: Re: Čokoládový potah na dort
Od: Johny

Vloženo: 22.03.2009 11:34:40.
ID: 6097.


Gábi,

zde v poradně je příspěvek - "čokoládová poleva - domácí 11.02.2009". Myslím, že si tam vyberete.

Jinak co se týče ozdob, je dobré si dopředu říci, že k dosažení dobrých čokoládových ozdob, potřebujete mít znalosti s práce s pravou čokoládou nebo mít alespoň k dispozici kvalitní čokoládovou polevu. Což se domnívám, je dnes problém. Nedávno jsem si koupil v obchodě čokoládu na vaření od nejmenované značky, nebyla to ta s hvězdičkou a byl jsem "znechucen", nebyla to ani čokoláda na vaření natož nějaká poleva, byl to mazlavý hnědý "hnus" plný rostlinného tuku, omlouvám se za ten výraz, ale je to tak!
Jinak pro výrobu různých čokoládových ozdob jsou nejrůznější cukrářské fígle, které bych Vám asi takhle přes internet těžko popisoval.

S pozdravem Johny


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.